Izvršilni odbor SLS sinoči predlagal izključitev Marjana Podobnika iz Slovenske ljudske stranke

Časnik Delo naj javnosti razkrije dokumente o korespondenci med Marjanom Podobnikom in Janezom Janšo

Ljubljana, 8. julij 2016 – Na sinočnji 10. redni seji je Izvršilni odbor SLS sprejel naslednji sklep: »Izvršilni odbor SLS predlaga pristojnemu Občinskemu odboru SLS izključitev Marjana Podobnika zaradi ponavljajočih se kršitev 13. in 15. člena Statuta SLS ter 2., 5., 7. in 8. člena Kodeksa etičnega ravnanja članov SLS.«

Omenjeni členi Statuta SLS in Kodeksa etičnega ravnanja članov SLS govorijo o obrekovanju najvidnejših predstavnikov SLS v medijih, nespoštovanju in kršenju sklepov najvišjih organov SLS in vplivu javnih nastopov članov na ugled stranke v javnosti.

O sprejetem sklepu Izvršilnega odbora SLS je vodstvo stranke že obvestilo Marjana Podobnika in pristojni Občinski odbor SLS.

Glede današnjih navedb časopisne hiše Delo, da naj bi se Marjan Podobnik z Janezom Janšo v zakulisju usklajeval pred in po volitvah v KGZS, ga prosil za pomoč pri prevzemu KGZS za povečanje možnosti zmage Demosa 2.0 na prihodnjih parlamentarnih volitvah, v luči teže obtožb pričakujemo, da bo Delo vsebino pogovorov razkrilo javnosti in posredovalo pristojnim organom v nadaljnjo preiskavo.

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: »Če navedbe v Delu držijo, sem zgrožen. To bi pomenilo absolutno izdajo slovenskega kmetijstva, ki je že tako ali tako v zelo zaskrbljujočem stanju. Mnoge kmetije propadajo, preveč kmetov v Sloveniji je na robu preživetja, stanovske reprezentativne organizacije pa imajo v pogovorih z Vlado RS očitno premajhno pogajalsko moč, da bi dosegle izboljšanje stanja. Kockanje z usodo več deset tisoč slovenskih kmetov je nesprejemljivo in sramotno!«


Objavljeno: 08.07.2016