Bo vsebina t.i. AgroLeaks komunikacije skrivnostno izginila?

Ljubljana, 19. julij 2016 – V prispevku tiskane izdaje Dela »Podobnik z Janšo nad kmetijsko zbornico«, 8.7.2016, je bil objavljen povzetek dogovarjanja med Marjanom Podobnikom in Janezom Janšo, v katerem naj bi se usklajevala o načrtih omejevanja vpliva SLS pred in po volitvah v Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije.

V SLS prejemamo vprašanja javnosti glede verodostojnosti in resničnosti t.i. AgroLeaks komunikacije. Na nas se obračajo ljudje, ki se sprašujejo ali je iz poročanja časopisa Delo mogoče sklepati, da je bila zaradi skrivnega dogovarjanja izkrivljena celo volja ljudi na volitvah KGZS.

Minilo je namreč že deset dni od našega poziva časopisni hiši Delo, naj razkrije vsebino pogovorov, s katerimi sta se Janez Janša in Marjan Podobnik dogovarjala o prevzemu Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Če vpleteni nimajo kaj skrivati, bi vsebino komunikacije do danes lahko sami razkrili javnosti. Ker do današnjega dne tega še niso storili, smo časopisno hišo Delo z dopisom še enkrat pozvali naj v luči teže obtožb vsebino pogovorov razkrijejo javnosti.


Objavljeno: 19.07.2016