Zidanšek: V SLS podpiramo interpelacijo proti ministrici Anji Kopač Mrak

Socialni demokrati odgovorni za vse slabšo socialno politiko

Ljubljanam 24. oktober 2016 – »V SLS podpiramo interpelacijo proti ministrici Anji Kopač Mrak, ki so jo vložili poslanci SDS. Kot je potrdilo tudi Vrhovno sodišče RS, so bili argumenti prve interpelacije povsem upravičeni, še več ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak ni ravnala le nezakonito, ampak s svojim ravnanjem še naprej povzroča nepopravljivo škodo najbolj ranljivim skupinam slovenskih državljanov,« se je na ponovno vloženo interpelacijo odzval predsednik SLS mag. Marko Zidanšek.

Socialna politika, ki jo že leta vodijo Socialni demokrati s svojo ministrico Anjo Kopač Mrak, se bori zgolj za ohranitev obstoječega socialnega sistema in je zato popolnoma zgrešena. »Če v Sloveniji ne bomo bistveno spremenili socialne politike, se bodo lahko takšne družinske tragedije dogajale še naprej. Slepo zagovarjanje socialnih pravic v državi brez posluha za specifične probleme posameznikov ne bo nikdar prineslo blaginje tistim, ki si sami ne zmorejo zagotoviti življenja, dostojnega za človeka. Pred zakonom smo vsi enaki, zato je nesprejemljivo, da se je ministrica v tem primeru postavila nad zakon,« dodaja mag. Zidanšek.

Sistem socialne politike potrebuje odločno reformo ki bo naravnana v pomoč ljudem, ne pa ščitenje zaposlitev elite z izgovorom navidezne »socialne države«, ki jo že leta zastopajo prav Socialni demokrati. V SLS podpiramo predlog vnovičnega interpeliranja ministrice Kopač Mrak, saj želimo živeti v državi, ki bo znala tudi v praksi uspešno zagovarjati pravice vseh ljudi in zlasti ranljivih otrok.


Objavljeno: 24.10.2016