Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: Evropski voditelji morajo zaščititi prvo obrambno linijo evropskih vrednot!

Ljubljana, 4. november 2016 – »Zahtevamo neprepustno prvo obrambno linijo Evrope pred invazijo! Naj EU institucije dokažejo, da so sposobne zavarovati državljane EU, naš način življenja, kulturo in vrednote. Evropske voditelje pozivam, da ne ponavljajo preteklih napak, pač pa se z združenimi močmi uprejo izprijenim političnim igricam Turčije, ki vodijo v novo evropsko katastrofo. EU mora narediti vse za zaščito prve obrambne linije evropskih vrednot, meje med Turčijo in Grčijo, obenem pa se pripraviti na zaščito druge linije – schengenske meje Slovenije s Hrvaško. Schengen, ki je nedolgo tega že padel prav v Sloveniji, moramo ohraniti za vsako ceno, ograje, ki jih Vlada RS postavlja na južni meji, pa ne bodo zdržale niti dneva, če se uresniči ta scenarij,« opozarja predsednik SLS mag. Marko Zidanšek.

V SLS z zaskrbljenostjo spremljamo mencanje evropskih voditeljev ob izsiljevanju turškega predsednika Erdogana. Ta jih obravnava podobno kot svoje notranjepolitične nasprotnike in namerava spoštovati dogovor z EU o zajezitvi migrantskega toka le v zameno za nemško izročitev 4000 tam živečih Turkov, ki podpirajo Gulena. Spisek njihovih imen naj bi Erdogan osebno izročil nemški kanclerki Merkel. Zaradi maščevalnih želja posameznikov je tako vedno večja grožnja, da bomo doživeli novo migrantsko katastrofo, ki bo znova varnostno in finančno oslabila Evropo. Šele več kot eno leto po začetku migrantske krize so politiki začeli obračati ploščo in govoriti o ohranjanju naše kulture, še vedno pa ne sprejmejo konkretnih ukrepov za zaščito evropskih meja. EU je velikodušno, s tremi milijardami evrov pomagala Turčiji pri nastanitvi beguncev, ki so se ustavili v prvi varni državi. Vendar migranti še vedno želijo nadaljevati pot na sever in še tihotapci, ki jim pri tem pomagajo in so na račun invazije migrantov v Evropo zaslužili milijone, se evropski zgrešeni migrantski politiki smejijo v brk!

»Razočaran sem nad evropskimi voditelji. V SLS smo bili prvi ki smo opozarjali in aktivno nasprotovali evropski in slovenski migracijski politiki, ki je za sabo pustila tudi nepopravljive posledice za Evropo. Vedno smo tudi znali udariti po mizi, ko so šle stvari preko meje. Če tega ne znajo evropski voditelji, potem niso primerni za vodenje v tem za Evropo prelomnem času,« še dodaja mag. Zidanšek.

 

Foto: Reporter.


Objavljeno: 04.11.2016