Povežimo Slovenijo / MO SLS Ljubljana in Zveza upokojencev pri SLS vabita na obisk koroških Slovencev v petek, 7. 4. 2017

Ljubljana, 22. marec 2017 – Predsednik Mestnega odbora SLS Ljubljana Janez Žagar in predsednik Zveze upokojencev pri SLS Anton Bogataj vabita na ekskurzijo v okviru projekta Povežimo Slovenijo. Tokrat jih bo pot vodila h koroškim Slovencem.

***

Obiskali bomo dvojezično šolo v Št. Petru v Rožu, ki jo obiskujejo tudi mnogi mladi iz Slovenije, in povprašali direktorja prof. mag Stefana Schellandra, kako da njihovi diplomanti nimajo težav z zaposlitvijo. V Svečah nam bo gospa Alenka Weber Inzko predstavila Goršetovo galerijo in navdihujočo zgodbo njenega nastanka. V dvojezični župniji Bilčovs pa bomo od priljubljenega župnika Janka Krištofa izvedeli o njegovem delu v župniji ter od kod mu energija in navdih za njegove prodorne in odmevne zamisli. Povzpeli (z dvigalom) se bomo na 100 m visok stolp Pyramidenkogel/Jedvovca na hribu nad Vrbskim jezerom, od koder se odpira izjemen razgled. V Katoliškem domu Sodalitas v Tinjah, nam bo rektor Jože Kopeinig predstavil sloviti mozaik patra Marka Ivana Rupnika, mi pa mu bomo lahko čestitali za najnovejše odlikovanje – veliki zlati častni znak dežele Koroške – in morda izvedeli, s čim si lahko človek zasluži takšno priznanje. Morebiti skočimo še kam, če nam bosta dopuščala vreme in čas – pustimo se presenetiti.

Vabimo mlade vseh starosti, člane in nečlane; povabite tudi prijatelje in znance. Svojo udeležbo sporočite do 27. 3. tajniku MO SLS Ljubljana Boštjanu Furlanu.

Pohitite, ker je zanimanje veliko. Ko bo avtobus poln, vpisujemo v čakalno vrsto za morebitni dodatni prevoz ali za primer sprostitve sedežev v zadnjih dneh.

Z najboljšimi željami,

predsednik MO SLS Ljubljana Janez Žagar

predsednik ZU pri SLS Anton Bogataj

***


Objavljeno: 22.03.2017