Članice SŽZ pri SLS Zgornje Savinjske doline obiskale starostnike

Gornji Grad, 23. marec 2017 – Članice Slovenske ženske zveze pri SLS Zgornje Savinjske doline so tudi letos, že tradicionalno, obiskale starostnike v Gornjem Gradu.

Obisk je opisala članica Izvršilnega odbora SŽZ Zgornje Savinjske doline Nevenka Presečnik.

Že deset let članice Slovenske ženske zveze Zgornje Savinjske doline pri SLS redno obiskujemo starostnike v Gornjem Gradu, kjer smo zelo dobrodošle. Tudi letos smo imele nekaj naše moške družbe. Poleg Jaka Presečnika, ki nas vedno spremlja, je bil prisoten še podžupan Občine Rečica Drago Poličnik.

Tako smo se napotile s polnimi košaricami skromnih daril (domače dobrote naših požrtvovalnih članic) v dom, kjer so ljudske pevke Lipa pripravile kratek koncert ljudskih pesmi, prireditev pa so popestrili še otroci iz folklorne skupine Flosarčki iz Ljubnega. Starostnike in vse navzoče je pozdravila tudi naša predsednica SŽZ Zgornje Savinjske doline Mateja Brlec Suhodolnik, ki je vsem stanovalcem zaželela prijetno bivanje in ob minulih praznikih v tem mesecu še veliko krepkega zdravja in zadovoljstva. Nato smo s prisotnimi malo poklepetali, jim razdelili darilca in nekatere smo šle na obisk v sobe še k stanovalcem, ki se nam niso mogli pridružiti. Teh je v tem domu kar precej in zelo dobrodošlo je bilo, da smo se še z njimi lahko družile.

Le dotik roke in topla beseda tem ljudem pomeni zelo veliko, nam pa zadovoljstvo, da lahko naredimo tako zanje kot za nas nekaj dobrega. Seveda smo jim obljubile, da jih obiščemo zopet naslednje leto.


Objavljeno: 23.03.2017