SLS ima rešitve za državo ter je pripravljena prevzeti odgovornost za vodenje

Ljubljana, 28. marec 2017 – V petek se je vodstvo SLS v okviru obiskov po volilnih enotah srečalo s člani in simpatizerji SLS 5. volilne enote v Dravogradu. Pred samim srečanjem so predsednik SLS mag. Marko Zidanšek, predsednik Zveze upokojencev pri SLS Anton Bogataj, predsednik Mestnega odbora SLS Slovenj Gradec Peter Cesar in člani omenjenega mestnega odbora obiskali uspešno kmetijo Rebernik, ki se poleg kmetovanja ukvarja še z dopolnilno dejavnostjo. Po obisku kmetije je sledilo številčno in prijetno srečanje v Hotelu Dravograd, kjer je vodstvo članom predstavilo aktualne politične teme.

Na kmetiji Rebernik v Pamečah pri Slovenj Gradcu živijo tri generacije, ki skupaj kmetujejo ter se ukvarjajo s pridelavo sokov, alkoholnih pijač itd. Vodstvu SLS so predstavili delovanje kmetije, pokazali prostore in način pridelovanja sokov ter spregovorili o birokratskih ovirah, ki jih omejujejo pri delovanju. Mag. Zidanšek je v njih prepoznal dobrega gospodarja, se jim za topel sprejem zahvalil ter jim zaželel obilico sreče tudi v prihodnje.

Sledilo je srečanje s člani 5. volilne enote v Dravogradu. Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek je sporočil, da SLS zaznava porast članstva, kar kaže na to, da stranka raste in se krepi. Sporočil jim je, da se SLS aktivno pripravlja na prihajajoče državnozborske volitve, verjame pa tudi v uspeh na prihodnjih lokalnih volitvah. »Tudi župani pogrešajo SLS v Državnem zboru RS kot zagovornico lokalnih interesov. Vlada RS na žalost siromaši državo na lokalni ravni in uničuje dobro prakso delovanja lokalne samouprave. SLS ima rešitve za državo in je pripravljena prevzeti odgovornost,« je dejal mag. Zidanšek.

Predsednik SLS ni mogel mimo aktualne tematike prihodnosti Evropske unije. »Želim si močne, povezane Evrope. Trenutno potrebujemo skupno policijo, vojsko in varnostno obveščevalno službo, da zaščitimo svoje meje,« je poudaril mag. Zidanšek in dodal, da je trenutna politika turškega predsednika in dolgoletnega premierja Erdogana zaskrbljujoča: »Evropi predlagam, da nameni 500 evrov za vsakega drugo- ali tretjerojenega otroka do 18 let starosti, saj bomo na ta način dvignili rodnost Evropske unije, na ta način bomo imeli dovolj delovne sile ter bomo ohranili krščanske vrednote«.

Podpredsednik SLS Primož Jelševar je za prisotne povzel ključne točke programa dobrega gospodarja, ki ga pripravljajo skupaj s strokovnim svetom. Predsednik Zveze upokojencev pri SLS Anton Bogataj je sporočil, da so problemi seniorjev ogrodje delovanja ZU pri SLS: »Treba je imeti odgovornost in se zavzemati za rešitve«.

Predsednik Slovenske kmečke zveze pri SLS Rok Sedminek je spregovoril o izzivih kmetijstva in poudaril, da program razvoja podeželja v Sloveniji ni pravičen, saj je bolj papeški od papeža: »Evropska unija poda neke smernice, mi pa situacijo samo še bolj zakomplicirano«. O problematiki terana je dejal, da prepiri med ministrom Židanom ter komisarjem ne bodo prinesli nič dobrega in spomnil, da moramo težave videti v Sloveniji, ne pa v Evropski uniji. Slovenska kmečka zveza pri SLS pa bo podala pripombe na staro programsko obdobje Evropske unije ter se osredotočila na prihodnjega.

Prisotne so nagovorili še direktorica SLS Tadeja Romih, organizacijska tajnica SLS Maja Ažman, predsednik Regionalnega odbora Koroške Lovro Vreš, predsednik MO SLS Slovenj Gradec Peter Cesar ter mnogi drugi.


Objavljeno: 28.03.2017