Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: Nesposobni državni uradniki z ministrico na čelu takoj na meje!

Ljubljana, 13. april 2017 – Odgovornost za kaos za mejah je na notranji ministrici Vesni Györkös Žnidar in nesposobnem aparatu državnih uradnikov, ki niso sposobni predvideti niti povsem rutinskih in pričakovanih razmer.

Vlada RS zopet zavaja Slovence, da je država pripravljena na morebitno ponovitev migrantske krize, se v realnosti kaže, da je Slovenija v slabši kondiciji, kot je bila pred dvema letoma. Medtem ko je v policijskih vrstah 1500 policistov manj kot leta 2008, so kapacitete na mejah zapolnjene le 60%, Vlada RS nima nobenih rešitev za vse slabše stanje v Policiji, ki ga je vlada povzročila s svojim neodgovornim trošenjem na razbohotenem aparatu državnih uradnikov, in varčuje na plačah in tehnični opremljenosti v policiji.

Vlada RS se v povsem pričakovani situaciji ponovno obnaša kot šolar, ki se šele na dan izpita zave, da bi se bilo treba ustrezno pripraviti. V času od začetka migrantske krize pa ni poskrbela za izboljšanje stanja niti znotraj slovenske policije, ki ima vedno manj kadrov in lahko pokrije le 60 % kapacitet na mejah, kot opozarjajo policisti.

Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: »Ko bo SLS v naslednjem mandatu v vladi, bodo v takšnih primerih odgovorni z ministrom na čelu v prvih »bojnih vrstah« neplačano reševali takšne zavožene projekte. Verjamem, da policisti delajo po svojih najboljših močeh, vendar nas je ob takšni nesposobnosti državnih uradnikov lahko upravičeno strah, kaj bi se zgodilo, če bi tudi v Sloveniji prišlo do izredne situacije ali varnostne grožnje.«


Objavljeno: 13.04.2017