Mag. Zidanšek v pismu Orbanu: Raznolikost nas dela močnejše, podpiram obstanek Fidesza v EPP

Ljubljana, 24. april 2017 – Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek se je odzval na pismo, ki ga je prejel od madžarskega premierja in predsednika Fidesza Viktorja Orbana, in podprl njegovo namero, da stranka ostane predana članica Evropske ljudske stranke, kljub pozivu luksemburškega evropskega poslanca Franka Engla, naj Fidesz zapusti EPP. Mag. Zidanšek je poudaril, da imajo članice morda kdaj res različna stališča, kljub temu pa trdno verjame, da prav raznolikost dela EPP močnejšo.

»Kot Fidesz tudi SLS ne okleva, ko je treba opozoriti na težave, ki jih vidimo v Sloveniji in znotraj Evropske unije. Kot Fidesz smo se zavezali predstavljanju rešitev za dobro ljudi, za varnejšo in svetlejšo prihodnost vseh Evropejcev,« je v pismu dejal mag. Marko Zidanšek, ob tem pa še izpostavlja: »Evropska ljudska stranka se pogosto rada poimenuje kar evropska družina. Družina je tudi ena izmed temeljnih vrednot tako SLS kot EPP, zato si želim, da bi se v naši evropski družini znali pogovarjati in med seboj reševati morebitne težave. Verjetno v vsaki družini komu kdaj prekipi in se preuranjeno odzove. Treba se je pogovoriti in sprejeti tudi kakšen malo drugačen pogled. Raznolikost nas res dela močnejše, zato podpiram Viktorja Orbana, ki pravi ”Tu smo, tu bomo ostali, pripravljeni smo na odprto razpravo”.«

 

V nadaljevanju (v angleškem izvirniku) podajamo pismo predsednika SLS mag. Marka Zidanška madžarskemu premierju Viktorju Orbanu, Orbanovo pismo mag. Zidanšku pa lahko preberete tu.

***

Mr. Viktor Orbán

Prime Minister of Hungary and President of Fidesz, member of the European People’s Party

Ljubljana, 21 April 2017

Dear Mr. Orbán,

Thank you for informing me about your answer to the Luxembourg MEP Mr. Frank Engel regarding his demand for Fidesz to leave the European People’s Party.

I fully support the arguments you listed and the stance that Fidesz will remain dedicated member of the EPP. It is true that we, members of the EPP family, may at times have different opinions, I firmly believe, however, that it is diversity that makes us stronger together.

Like Fidesz, we in the Slovenian People’s Party do not hesitate to bring attention to the problems we see in Slovenia and in the European Union. Despite our current unfavourable situation, we have much to look forward to in the future. Like Fidesz, we are committed to presenting solutions for the good of the people, for their safer and brighter future, as well as that of all Europeans.

Yours sincerely,

Marko Zidanšek, MSc,

President of the Slovenian People’s Party

***


Objavljeno: 24.04.2017