Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek se je na Dunaju poklonil spominu na častnega predsednika ÖVP dr. Aloisa Mocka

Dunaj, 13. junij 2017 – Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek in mednarodna tajnica SLS Lejla Kogej sta se udeležila spominske maše za preminulega častnega predsednika sestrske Avstrijske ljudske stranke (ÖVP), nekdanjega avstrijskega podkanclerja in zunanjega ministra dr. Aloisa Mocka. Maševal je pomožni škof ddr. Helmut Krätzl, v dunajski stolnici sv. Štefana pa je zbrane nagovoril tudi predsednik ÖVP in zunanji minister Sebastian Kurz.

Na sprejemu, ki je sledil, je predsednik SLS mag. Marko Zidanšek vdovi dr. Mocka izrekel sožalje ob izgubi velikega državnika in človeka, ki je imel rad Slovenijo in je našo državo podpiral na poti do samostojnosti ter kasnejši vključitvi v Evropsko unijo. Ga. Mock je mag. Zidanšku zaupala, da je imel njen mož Slovenijo resnično rad in sta se tudi doma mnogokrat pogovarjala o njej ter seveda tudi o Avstriji in Evropi. Dr. Mock je v svojem delovanju vedno sledil cilju miru in stabilnosti v širšem evropskem pogledu in pustil neizbrisen pečat pri oblikovanju evropske družine.

Ob robu maše se je predsednik SLS mag. Marko Zidanšek srečal tudi z veleposlanikom Republike Slovenije v Republiki Avstriji dr. Andrejem Rahtenom in nekdanjim slovenskim zunanjim ministrom dr. Dimitrijem Ruplom.


Objavljeno: 13.06.2017