Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek na občinskem prazniku Občine Grad o mačehovskem odnosu države do občin

Dolnje Slaveče, 6. avgust 2017 – Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek se je na povabilo županje Cvetke Ficko kot slavnostni govornik udeležil osrednje slovesnosti ob praznovanju 17. občinskega praznika Občine Grad. Med gosti so bili tudi župani okoliških občin, med njimi iz vrst SLS župana občin Puconci in Tišina, Ludvik Novak in Franc Horvat.

Mag. Zidanšek je v govoru pohvalil uspešno delo občine in spomnil na mačehovski odnos države do občin. Ta se kaže v vsakoletnih težavah pri dogovorih o financiranju pa tudi slabem črpanju evropskih sredstev v tej perspektivi. Županji je čestital za uspešno spopadanje z izzivi, ki jih prinaša manj kot optimalno financiranje, še posebej pa je pohvalil dosežke občinskih nagrajencev, med katerimi je bila letos tudi Nina Fujs, diamantna maturantka na poklicem programu.

Županja Cvetka Ficko je predstavila investicije, ki so jih v občini izpeljali v zadnjem letu in tudi prihodnje. Med slednjimi je izpostavila predvsem nov rondo, ki ga bodo naredili v križišču, ki je terjalo dve smrtni žrtvi. Občina kljub že omenjenemu odnosu države skrbi za investicije, tako je v načrtu tudi asfaltiranje javnih poti in izgradnja parkirišča.

Dobitnikom letošnjih občinskih priznanj se je županja zahvalila za njihovo požrtvovalno delo v lokalni skupnosti, podelila pa je tudi posebne nagrade za matere, ki so rodile v preteklem letu in tako poskrbele za povečanje števila občanov. Občina Grad sodi med manjše slovenske občine in je imela v letu 2016 po podatkih SURS 2228 prebivalcev.

Na sliki so direktorica občinske uprave Marjeta Geld, županja Občine Grad Cvetka Ficko in nagrajene matere z otroki.


Objavljeno: 06.08.2017