Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek: Čas je, da Slovenija dobi svojo prvo predsednico!

Ljubljana, 31. avgust 2017 – Na uradni predstavitvi kandidatke SLS za predsednico Republike Slovenije Suzane Lare Krause je predsednik SLS mag. Marko Zidanšek v uvodu pojasnil, da je prav SLS začela premike, ki so vodili do politične pluralnosti ter samostojnosti in neodvisnosti naše države: »Vendar pa žal preteklih 20 let SLS ni samostojno kandidirala za najvišjo funkcijo v državi, za predsednika republike. Osebno menim, da se to danes v Sloveniji pozna.«

Daljšo predstavitev kandidatke SLS za predsednico Republike Slovenije Suzane Lare Krause lahko preberete tukaj.

Izjava predsednika SLS mag. Marka Zidanška je v celoti dostopna tukaj.

»V SLS smo se odločili za kandidatko, ki pooseblja prenovo stranke in predstavlja svež poganjek na starih koreninah. Suzana Lara Krause predstavlja sodobno širino, prav tako pa zmernost in tradicionalne vrednote Slovenske ljudske stranke. Kot predsednica bo znala v ključnih trenutkih izkazati razumevanje in pokazati smer narodu, znala bo biti moralni kompas, ki ga danes pogrešamo. Verjamem, da bo Suzana s širino svojega razumevanja, odločnostjo in prizemljenostjo tista kandidatka, ki bo najbolj prepričala volivce. Čas je, da Slovenija dobi svojo prvo predsednico!« je še dejal mag. Zidanšek.

Kandidatka SLS za predsednico države Suzana Lara Krause se je predstavila in spregovorila o svoji viziji prihodnje Slovenije: »Vsi smo že siti politike, ki se ukvarja sama s seboj, namesto z ljudmi. To bom spremenila. Naloga predsednika je,  da se v primerih, kot je Lex Frank in še mnogih drugih, hitro in odločno postavi na stran naroda, na stran davkoplačevalcev in oškodovancev. Prednostno moramo urediti tudi status gasilcev.« Izpostavila je nekatera področja, ki se morajo po njenem mnenju razviti, da bo šla lahko Slovenija naprej s časom in se razvijala, da bomo ne glede na majhnost konkurenčni večjim državam:

  • Urediti moramo mnoge družbene podsisteme, začenši z zdravstvom.
  • Vzpostaviti moramo povezavo med izobraževalnim sistemom in gospodarstvom.
  • Omogočiti moramo okolje, v katerem podjetja lahko vlagajo v razvoj.
  • Uravnotežiti moramo socialni sistem.
  • Poskrbeti moramo za starejše.
  • Omogočiti moramo pogoje, v katerih si lahko mladi ustvarijo svojo prihodnost.
  • Poskrbeti moramo za slovensko kmetijstvo, ki ohranja krajino in zagotavlja samooskrbo.

»Skrivnost dobrega voditelja je v tem, da je sposoben priznati svoje manke in k sodelovanju povabiti prave ljudi. Dober voditelj ni nadut in se ne počuti ogroženega, ko se obkroži s sposobnimi ljudmi. Zna povezovati in sodelovati. Je mediator, ko je to potrebno. In odločno zagovarja svoja stališča, ko situacija to zahteva. Vendar ena sama mravljica, ne zgradi velikega mravljišča, ki bo sposobno kljubovati slabim vremenskim razmeram, zato bom kot predsednica vse svoje so-kandidate povabila k sodelovanju, da predlagajo, pomagajo.  To si lahko privoščim z vso iskrenostjo, ker v moji zgodovini ni roke, ki roko umije. V ponos mi bo voditi naš narod!« je svojo predstavitev zaključila S. L. Krause.


Objavljeno: 31.08.2017