Predsednik SLS mag. Marko Zidanšek ob vnovični izvolitvi Boruta Pahorja: Politični odločevalci morajo narediti vse, kar je v njihovi moči, da ljudem povrnejo zaupanje v delovanje našega političnega sistema

Ljubljana, 13. november 2017 – V drugem krogu predsedniških volitev je bil včeraj za drugi mandat na mestu predsednika Republike Slovenije izvoljen Borut Pahor. V čestitki ob izvolitvi je predsednik SLS mag. Marko Zidanšek izpostavil pomen vrnitve zaupanja volivcev v sistem, nujnost prekinitve začaranega kroga volilne abstinence in delovanje političnih akterjev, ki morajo slediti enotnemu cilju: blaginji naroda.

Čestitko predsednika SLS mag. Marka Zidanška predsedniku države Borutu Pahorju lahko v nadaljevanju preberete v celoti.

***

Spoštovani predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor,

ob zmagi v drugem krogu predsedniških volitev vam iskreno čestitam. Upam, da boste v drugem mandatu na mestu predsednika države držali besedo in delovali kot predsednik vseh ljudi. Po izvolitvi ste dejali, da boste poskrbeli, da bo vaš glas bolj slišan. Glede na zaskrbljujoče nizko stopnjo udeležbe volivcev v prvem in drugem krogu teh volitev upam, da boste svoj politični vpliv in priljubljenost uporabili ne le za zastopanje Slovenije pri izzivih na mednarodnem parketu, pač pa, pomembneje, za spodbujanje poenotenja za napredek na domačem.

Politični odločevalci morajo narediti vse, kar je v njihovi moči, da ljudem povrnejo zaupanje v delovanje našega političnega sistema – če želimo, da vsaj polovica volilnih upravičencev pride na volišča izraziti svojo voljo, moramo prekiniti začarani krog volilne abstinence in spodbuditi državotvorno delovanje na vseh ravneh, od posameznega državljana do političnih akterjev v dobro delujočem sistemu, ki morajo imeti na vsakem koraku pred očmi enoten cilj: blaginjo naroda.

Naj bo tudi to vaša popotnica v naslednjih petih letih.

S spoštovanjem,

mag. Marko Zidanšek

predsednik Slovenske ljudske stranke

***


Objavljeno: 13.11.2017