Glavni odbor SLS z veliko večino podprl mag. Zidanška, klavzure ne bo

Ljubljana, 5. december 2017 – Na včerajšnji visoko sklepčni seji Glavnega odbora SLS so člani najvišjega organa stranke med dvema kongresoma analizirali volitve v Državni svet RS, kjer je bila SLS zmagovalka volitev, in predsedniške volitve, na katerih je nastopila kandidatka SLS Suzana Lara Krause. Člani so se seznanili z osnutkom gospodarskega programa za prihodnje državnozborske volitve in s poročilom o delu evropskega poslanca (SLS/EPP) Franca Bogoviča.

Gospodarski program, ki ga SLS pripravlja ob sodelovanju Inštituta dr. Antona Korošca, je bil med člani Glavnega odbora SLS sprejet z navdušenjem. Podpredsednik SLS Primož Jelševar je dejal, da se večino slovenske politike še vedno ukvarja s tem, kako bi spremenili preteklost, SLS pa je odločena spreminjati prihodnost. Dr. Andrej Umek je predstavil prednostne ukrepe SLS za prihodnjo Vlado RS. Med najpomembnejšimi so izboljšanje vodenja in upravljanja v gospodarstvu, posodobitev delovnopravne zakonodaje ter sprememba insolvenčne in davčne zakonodaje. Slednja mora postati bolj privlačna za domače in tuje investitorje ter podjetnikom prijazna. To je pravi način za povečanje vlaganja v novodobno infrastrukturo, popolne preobrazbe pa bo deležen tudi izobraževalni sistem. Vsi ukrepi so odgovor na velike spremembe, ki so se že začele dogajati v okviru industrije 4.0. »V SLS se zavedamo pomena zgodnjega ukrepanja in pravih rešitev za zagotavljanje nadaljnjega razvoja slovenskega gospodarstva.  Verjamemo, da gredo rešitve, ki jih pripravljamo v sodelovanju s strokovnjaki, v pravo smer in to nas postavlja več korakov pred vso ostalo politično konkurenco. Ker je gospodarski razvoj ključnega pomena za blaginjo državljanov, bo to ena osrednjih točk, s katerimi bomo nastopili na volitvah,« je povedal predsednik SLS mag. Marko Zidanšek ob robu seje Glavnega odbora SLS, ki se je je udeležilo veliko županov in novoizvoljenih državnih svetnikov.

Člani so bili zadovoljni z zgodovinskim uspehom SLS na volitvah v Državni svet RS, obenem pa so se predsedniški kandidatki Suzani Lari Krause zahvalili za njeno pripravljenost, da se izpostavi, in energijo, ki jo je vložila v kampanjo, v kateri je korektno predstavljala prenovljeno SLS. Iz vrst članov GO SLS je bilo slišati veliko pozivov h enotnosti, mnogi so obsodili dejanja nekaterih pozornosti željnih posameznikov, ki prek medijev poskušajo izkriviti pogled na visoko podporo vodstva znotraj stranke. Njihovi pozivi so se polegli, saj so s strani Glavnega odbora SLS dobili jasno sporočilo, da najvišji organ SLS med dvema kongresoma ne podpira predlagane klavzure.


Objavljeno: 05.12.2017