Na konferenci KAS o vrednotah v politiki in družbi

Zagreb, 6. december 2017 – Podpredsednik SLS in direktor Inštituta dr. Antona Korošca Primož Jelševar, predsednik Sveta INAK in vodja Strokovnega sveta pri predsedniku SLS dr. Andrej Umek ter mednarodna tajnica SLS Lejla Kogej so se udeležili 5. konference o vrednotah v politiki in družbi v organizaciji zagrebške pisarne Konrad Adenauer Stiftung.

Na konferenci je bilo izpostavljeno, da so vrednote temelj krščansko demokratskih strank. Po uradnem delu so predstavniki KAS delegaciji SLS čestitali za odličen uspeh na volitvah v Državni svet RS. Srečali so se tudi s prijatelji iz Zveze krščanskih poslovnežev Slovenije in organizatorji Socialnega tedna, v sodelovanju s katerimi je INAK jeseni pripravil dve okrogli mizi.

Goste sta v uvodu konference pozdravila vodja pisarne KAS v Zagrebu dr. Michael Lange in Srečko Prusina, vodja sklada ZHDZ. O osrednji temi sta z vidika Hrvaške in Slovenije govorila Gordan Jandroković, predsednik hrvaškega parlamenta in glavni tajnik stranke HDZ, ter Janez Janša, predsednik SDS.


Objavljeno: 06.12.2017