Politična skupščina EPP v ospredje postavlja boj proti islamskemu terorizmu in digitalizacijo evropske družbe

Bruselj, Ljubljana – 7. december 2017 – V začetku tedna je med 4. in 5. decembrom potekala zadnja Politična skupščina Evropske ljudske stranke (EPP) v letošnjem letu. V ospredju so bile teme, kot so: boj proti islamskemu terorizmu in zaščita našega načina življenja, izzivi s soočanjem s poplavo lažnih novic v medijskem – javnem prostoru, etično obnašanje v politiki, digitalna preobrazba Evrope in osredotočanje na državljane, nasilje nad ženskami in demokracija. Sprejet je bil tudi koledar dela EPP za leto 2018, delegati pa so med drugim odločili, da bo kongres EPP v letu 2018 gostila Finska, leta 2019 pa Hrvaška.

Veliko pozornosti je skupščina EPP posvetila pripravam na evropske volitve, ki bodo leta 2019, pri čemer se bo na novembrskem kongresu na Finskem volilo tudi nosilca EPP liste za volitve v Evropski parlament oz. t. i.  Spitzenkandidata. Veliko pozornosti je bilo posvečene porastu populizma in vzponu populističnih strank v Evropi ter načinom, kako se učinkovito spopadati s tem pojavom.

Sprejetih je bilo osem resolucij o temah in področjih, na katerih bo EPP v prihodnje najbolj aktivna in  kjer bo najbolj pomagala evropskim državljanom, med ključnimi pa sta, kot že omenjeno, boj proti islamskemu terorizmu in digitalizacija evropske družbe.

Zasedanja se je udeležila Lejla Kogej, vodja pisarne evropskega poslanca Franca Bogoviča in mednarodna tajnica SLS.


Objavljeno: 07.12.2017