OO SLS Vransko vabi k podpisu peticije proti razstavljanju izrabljenih vozil in predelavi nevarnih odpadkov v trgu Vransko

Vransko, 18. december 2017 – Občinski odbor SLS Vransko nasprotuje razstavljanju izrabljenih vozil in predelavi nevarnih odpadkov v trgu Vransko, zato vabi k podpisu podpore peticiji proti omenjenim dejavnostim na sedežu Občine Vransko ali na spletu.

Pobudniki peticije, s pomočjo katere želijo preprečiti izvajanje okolju nevarne dejavnosti v lokalnem okolju, so župan Franc Sušnik in Občinski svet Občine Vransko. V besedilu peticije navajajo, da je Agencija RS za okolje (ARSO) podjetju Global avto izdala okoljevarstveno dovoljenje za obratovanje obrata za razstavljanje izrabljenih vozil in predelavo odpadkov v objektih ter na zemljiščih nekdanjega podjetja KIV Vransko, s čimer je ARSO na lokaciji sredi Vranskega legalizirala okolju nevarno dejavnost, ki se na tej lokaciji sicer izvaja že od leta 2015. Med drugim je dovolila tudi predelavo naslednjih okolju nevarnih odpadkov, in sicer 1650 ton izrabljenih vozil letno in 28,38 ton bencina, kurilnega olja in dizelskega goriva ter svinčenih baterij letno.

Na Občini Vransko poudarjajo, da je ARSO zavrnila vse njihove poskuse, da bi se vključili v postopek izdaje dovoljenja, nato pa celo razširili dovoljenje, da sedaj, po njihovem prepričanju nerazumno in nezakonito, zajema celo predelavo nevarnih odpadkov.

Vabljeni k podpisu peticije na sedežu Občine Vransko (več informacij) ali na spletu.


Objavljeno: 18.12.2017