V Hrastniku v uporabo predan reševalni voziček, kupljen z dobrodelnimi sredstvi akcije Manj svečk za manj grobov

Hrastnik, 19. december 2017 – Na sprejemu, ki je potekal v Osnovni šoli narodnega heroja Rajka so preizkusili nov reševalni voziček – goseničar, kupljen s sredstvi dobrodelne akcije Manj svečk za manj grobov 2017, in ga predali v uporabo Zdravstvenemu domu Hrastnik.

Podpredsednik SLS in predsednik Fundacije Svečka Primož Jelševar je v nagovoru izrazil veselje nad tem, da je k letošnji akciji pristopilo veliko šolarjev. »Prehajamo v čas obdarovanj in darila največkrat povezujemo s fizičnimi dobrinami – te pa so minljive. Dobra dela in nova prijateljstva pa na drugi strani ostajajo za vedno v človeku. Vse manj se zavedamo, da je potrebno zelo malo, da osrečiš veliko ljudi,« je poudaril Jelševar in reševalcem zaželel, da bi bilo voziček treba uporabiti čim manjkrat: »Ko pa brez tega ne bo šlo, pa upam, da bo dobro služil za enostaven in varen prevoz bolnikov in poškodovancev iz višjih nadstropij zgradb, ki nimajo dvigala.«

Primož Jelševar se je zahvalil vsem prostovoljcem, vodstvu in učencem Osnovne šole narodnega heroja Rajka za čudovit sprejem, osebju Zdravstvenega doma Hrastnik, Občini Hrastnik in županu Miranu Jeriču, gasilcem, reševalcem in predstavnikom medijev, zlasti pa darovalcem za zaupanje. Na koncu je vsem zaželel vesele božične praznike in jih povabil da idejo dobrodelne akcije ponesejo med vrstnike.

 


Objavljeno: 19.12.2017