Pred Županovo jamo v Grosuplju so se zbrali podporniki SLS in Alojzije Fink

Grosuplje, 25. maj 2018 – Zbrane podpornike in simpatizerje stranke ter naključne mimoidoče je konec tedna nagovorila kandidatka SLS Alojzija Fink, ki kandidira v občinah Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje. Podporo kandidatki je izrazil tudi predsedniki občinskih odborov ter podpredsednik stranke Primož Jelševar.

Kot poslanka se bo zavzemala za ureditev zdravstvenega sistema in kakovostno zdravstveno oskrbo. Za kakovost vzgoje in izobraževanja ter razvoj aktualnih izobraževalnih in študijskih programov, ki bodo otroke pripravili na življenje in njihove karierne izzive. Zavzemala se bo za dostojanstvo človeka in spoštovanje družine ter za ohranitev identitete slovenskega naroda ter socialno pravičnost. Med ključnimi prioritetami je izpostavila tudi razvoj podeželja, kmetijstva in gospodarstva.

Kdo je Alojzija Fink

Alojzija Fink je žena in mati petim hčeram, na katere je zelo ponosna. Živi v Čušperku, po poklicu je diplomirana medicinska sestra in spec. patronažne zdr. nege. Poučuje na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana in aktivno deluje kot svetnica v Občini Grosuplje. Je soavtorica priročnika Domača nega in devetih strokovnih učbenikov, med katerimi je tudi Prva pomoč in nujna medicinska pomoč. je soavtorica spletne učilnice, za katero je v Berlinu prejela mednarodno priznanje Inštituta IB&M. Za izjemne dosežke, uspešno poklicno delo in publicistično dejavnost je prejela Zlati znak, ki ga podeljuje Zbornica zdravstvene in babiške nege Slovenije. Predava na strokovnih seminarjih in mednarodnih kongresih s področja zdravstvene nege. V reviji Ognjišče objavlja članke v rubriki Kakovostno staranje. Bila je tudi podpredsednica Slovenskega društva za celiakijo v Ljubljani in prva predsednica Komisije za žene v PGD Čušperk.

SLS je prva in prava izbira

.


Objavljeno: 29.05.2018