Hvala za zaupanje

Ljubljana, 3. junij 2018 – Po današnjih parlamentarnih volitvah je predsednik mag. Marko Zidanšek nagovoril volivke in volivce:

“Hvala vsem volivkam in volivcem za izkazano zaupanje. Hvala kandidatkam in kandidatom SLS ter celotni naši ekipi v volilnem štabu, ker so dali res vse od sebe v tej naporni volilni tekmi.

Do konca smo verjeli v uspeh. SLS je ne glede na rezultat še vedno prava izbira.

Žal pa to ni bilo dovolj, da bi se stranka uvrstila v parlament. Sam osebno to obžalujem, ker sem prepričan, da so s tem prikrajšani prav slovenski državljani, zlasti ti, ki živijo na podeželju, slovenski kmetje in obrtniki ter tisti mali pozabljeni ljudje, ki životarijo v revščini in jim je prikrajšana nujno potrebna pomoč pri oskrbi.

Vsem prvakom političnih strank, ki so se uvrstile v parlament, čestitam za ta velik dosežek in jim želim uspešno roko pri izbiri nove vladne koalicije.

Jutri je povolilni ponedeljek, torej čas, ko bomo v SLS temeljito preanalizirali volilni rezultat ter naredili interno analizo volitev. Sam osebno prevzemam vso politično odgovornost za volilni rezultat, zato odstopam z mesta predsednika SLS.

Hvala, Slovenija, in srečno.”


Objavljeno: 03.06.2018