Čestitka ob Dnevu državnosti

Spoštovane državljanke, spoštovani državljani,

naši predniki so stoletja sanjali o lastni državi, vendar je zgodovina Slovencem postavljala vedno nove prepreke, da bi se naše sanje lahko uresničile. Z neomajno vero v prepričanje, da slovenskemu narodu pripada lastna država, smo se korak za korakom bližali temu cilju in se leta 1990 z veliko enotnostjo za to odločili, na današnji dan pred 27-imi leti pa z Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti tudi uradno potrdili.

Hvala očetom naroda za velike korake, ki so danes zapisani v zgodovinskih knjigah, in hvala pogumnim Slovenkam in Slovencem, katerih velikanski koraki še ne smejo biti zapisani. Tistim, ki ste bili stoletne sanje pripravljeni braniti s svojim življenjem, in tistim, ki ljubezen do domovine prenašate na prihodnje rodove.

Zato … bodimo ponosni na našo domovino. Zavedajmo se naše preteklosti, da bomo s spoštovanjem, ljubeznijo in pripadnostjo gradili slovensko prihodnost. Borimo se za slovenski jezik, za naše ozemlje, da nas tok globalizacije ne potegne predleč … Bodimo odgovorni pri svojih ravnanjih, delujmo za skupno dobro in lepo prihodnost, v kateri bomo kakovostno sobivale vse generacije. In v upanju, da bodo naši otroci, prihodnji rodovi še tako trdno verjeli …

Iskrene čestitke ob dnevu državnosti!

Lepo praznovanje vam želim,

Primož Jelševar,
podpredsednik SLS


Objavljeno: 25.06.2018