Identiteta slovenskega naroda temelji na našem jeziku in kulturi in njuno ohranjanje in uveljavljanje je ena prednostnih nalog SLS

Slovenci smo po številu majhen narod in moramo biti zato še posebej pazljivi in občutljivi na nacionalno kulturno bogastvo, ki ga moramo spoštovati, ohranjati in razvijati. Glede na dosežke na področju kulture pa se moramo zavedati, da smo velik narod in smo lahko na to upravičeno ponosni.

Skrb za ohranjanje in razvoj kulture je skupni imenovalec vseh Slovencev ne glede na politična prepričanja in družbene razlike. Prav zato v Slovenski ljudski stranki menimo, da bi morala država aktivno podpirati in spodbujati tako narodno zavesti, kot si tudi prizadevati za izboljšanje pogojev življenja in ustvarjanja kulturnikov.

 

Slovenska ljudska stranka se ob kulturnem dnevu zahvaljuje vsem kulturnim ustvarjalcem, tako ljubiteljskim kot profesionalnim, posameznikom in skupinam, ki se v vseh pogojih, včasih naravnost nesprejemljivih, udejstvujejo in trudijo na tem plemenitem področju.

 

Ob prazniku slovenske kulture vam čestitamo in želimo vse dobro.

 

Slovenec sem,
tako je mati djala,
ko me je dete pestovala;
zatorej vem;
Slovenec sem;
zatorej dobro vem:
Slovenec sem!


(Gustav Ipavec)


Objavljeno: 07.02.2019