SLS in SDS predstavili skupno listo kandidatk in kandidatov za evropske volitve

Ljubljana, 1. april 2019 – V soboto, 30 marca 2019,  je v Ljubljani Glavni odbor SLS na predlog Izvršilnega odbora SLS soglasno podprl odločitev za oblikovanje skupne liste za evropske volitve z SDS in potrdil listo kandidatk in kandidatov. Po potrditvi tudi na organih SDS, je sledila skupna predstavitev ob prisotnosti kandidatov in članov organov obeh strank. Predsednika obeh strank Marjan Podobnik in Janez Janša sta izrazila zadovoljstvo, da je prišlo do oblikovanja skupne liste dveh članic Evropske ljudske stranke (EPP) in izrazila pričakovanje, da bo to zmagovita lista. To je pomembno tako za ohranitev vodilnega položaja EPP v Evropskem parlamentu, kot tudi za posamičen uspeh obeh strank.

V imenu SLS sta na skupni listi Franc Bogovič na četrtem mestu in Franc Kangler na petem mestu. Nosilec skupne liste je dr. Milan Zver. Na drugem in tretjem mestu sta Romana Tomc in Patricija Šulin. Na skupni listi so tudi Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan.

»Z oblikovanjem skupne liste smo prispevali kamenček v mozaiku prizadevanj, da Evropska unija, ki je tudi najboljši okvir za uspešen razvoj Slovenije, ostane prostor miru, sožitja in blaginje, za kar si prizadeva EPP«, je svoje misli zaokrožil predsednik SLS Marjan Podobnik.


Objavljeno: 08.04.2019