Na DVK vložena skupna kandidatna lista SDS in SLS za evropske volitve 2019

Ljubljana, 24. april 2019 – Včeraj so na Državno volilno komisijo dr. Milan Zver, Romana Tomc, Patricija Šulin, Franc Bogovič, Franc Kangler, Alenka Forte, Davorin Kopše in Alja Domjan uradno vložili skupno listo SDS in SLS za evropske volitve 2019. Predsedniku Državne volilne komisije Antonu Gašperju Frantarju je listo kandidatov SDS in SLS predal nosilec liste dr. Milan Zver. Ob tem je predsednik Državne komisije pozval vse kandidatke in kandidate skupne liste naj spodbudijo ljudi k odhodu na volišča in jim zaželel uspešno kampanjo, ki se sicer začne 26. aprila.

Nosilec liste dr. Milan Zver je izrazil zadovoljstvo ob prvem tovrstnem skupnem nastopu SDS in SLS na evropskih volitvah ter pričakovanje odličnega rezultata z izvoljenimi štirimi poslanci iz skupne liste.

Franc Bogovič, kandidat in podpredsednik SLS pa je povedal: »Evropske volitve kličejo k povezovanju, da se ne drobijo glasovi volivcev znotraj iste evropske politične skupine, v našem primeru EPP. V SLS smo zavezani k sodelovanju in zato sem vesel skupnega nastopa SLS z SDS, ki je dejansko edino sodelovanje na letošnjih EU volitvah.  EU volitve so tiste, pri katerih imajo volivci s preferenčnim glasom dejansko odločilni glas in neposredno odločajo o tem, kdo jih bo zastopal v Evropskem parlamentu. Ključno je, da se udeležimo volitev in odločamo o tem, v kakšni Sloveniji in Evropi želimo jutri živeti. V SLS smo tisti, ki bomo tudi v prihodnje naredili vse, da ohranimo Evropo miru in stabilnosti, z razvitim, atraktivnim in poseljenim podeželjem, ter si še naprej prizadevali za blaginjo za vse ljudi.  Zavzemal se bom še naprej za takšno Evropo in Slovenijo, ki spoštujeta naše vrednote, naše družine, sta povezani in solidarni, ščitita svoje državljane, se borita proti klimatskim spremembam, ščitita naš socialno-tržni model gospodarstva in imata razvite družinske kmetije, poseljeno in razvito podeželje ter zdravo hrano.«

Zadovoljstvo in optimizem ob vložitvi liste je izrazil tudi Franc Kangler, predsednik Nove ljudske stranke, ki na listi nastopa v okviru kvote SLS.


Objavljeno: 24.04.2019