Zveza upokojencev pri SLS opozarja na nujnost zagotavljanja zadostnega števila zaposlenih za dostojno življenje vseh oskrbovancev v domovih za ostarele

Ljubljana, 27. junij 2019 – Danes je na sedežu Slovenske ljudske stranke potekala 1. seja Zveze upokojencev pri SLS po majskih volitvah na občnem zboru. Zbrane je uvodoma nagovoril vnovič izvoljen predsednik Zveze upokojencev pri SLS Anton Bogataj in predstavil rezultate volitev. Zahvalil se je za izkazano zaupanje in podporo. Člani IO ZU pri SLS so potrdili mandate trem podpredsednikom in sicer dr. Dragu Čeparju, Ivanu Dekleva in Mariji Župec. V nadaljevanju so se pogovarjali o prednostnih področjih dela v mandatnem obdobju 2019-2022. Posebno pozornost so člani zveze namenili težkim pogojem v nekaterih domovih za ostarele, saj zaradi pomanjkanja in preobremenjenosti kadra, varovanci marsikdaj niso primerno oskrbovani in so odvisni od svojih najbližjih.

Seji se je pridružil tudi predsednik SLS Marjan Podobnik in čestital vsem izvoljenim, se zahvalil predsedniku ZU pri SLS Antonu Bogataju za dolgoletno odlično vodenje ter izrazil prepričanje v nadaljnje uspešno delo. Vodstvu Zveze upokojencev pri SLS se je zahvalil tudi za njihove aktivnosti v času uspešne volilne kampanje za evropske volitve ter jih v celoti podprl v prizadevanjih za zagotavljanje dostojnega življenja za slovenske upokojence.

Zveza upokojencev pri SLS


Objavljeno: 27.06.2019