Pridružite se nam na obisku Prekmurja

Odbori SLS  občin Brezovica, Domžale, Log Dragomer, Mengeš, Moravče, Škofja Loka, MO Ljubljana in Zveza upokojencev pri SLS  Vas v okviru projekta Povežimo Slovenijo

V A B I M O

da se nam v torek 24. septembra pridružite na obisku Prekmurja.

Ob 100 letnici združitve je prav, da Kranjci obiščemo Prekmurce, obenem poromamo k Mariji v Turnišču, v osrednji božjepotni cerkvi škofije, in se ji zahvalimo za njen delež pri dogodkih pred 100 leti.

 

Srečali se bomo s prijaznimi Prekmurci,  se povzpeli na najvišji razgledni stolp v Sloveniji, Vinarium pri Lendavi,  se sprehodili po mlinu na Muri, se popeljali s splavom po Muri, spoznali dela za utrjevanje njenih bregov, si ogledali Grad – največji grad v Sloveniji, ki ima toliko sob, kolikor je dni v letu – in morebiti še kaj, če bo čas dopuščal.

Strošek za avtobus bo  16 evrov, če nas bo 40; kosilo 7-9 evrov, ogledi 14 evrov.

 

Avtobus odpelje s parkirišča  P + R pri Dolgem mostu ob 6.15, tja pridemo pa vsaj 15 minut prej. Kosilo bo ob 12h. Prihod v Ljubljano 20.20.

 

Vabimo mlade vseh starosti, člane in nečlane; povabite tudi prijatelje in znance.

Svojo udeležbo sporočite predsedniku OO SLS svoje občine in Ivanki Brezigar, (ivanka.brezigar@telemach.net,  031 418 627) čimprej, najpozneje pa do 15. septembra. Pohitite, ker je zanimanje veliko. Ko bo avtobus poln, vpisujemo v čakalno vrsto za morebitno sprostitev sedežev v zadnjih dneh ali dodaten prevoz.

Lep pozdrav.

 

Primož Rihtar             Rado Smolnikar              Janez Per             Iztok Novak

 

Ivan Vidic        Darija Jamnik          Janez Žagar          Anton Bogataj


Objavljeno: 11.09.2019