Za jutri, četrtek, 17. 10. 2019, organizatorji protesta »Rešimo Slovenijo« ne organizirajo nobenih aktivnosti

Ljubljana, 16. oktober 2019 – Pretekli četrtek, 10. oktobra 2019, je bilo ob zaključku protestnega shoda Rešimo Slovenijo napovedano, da bo morda prva naslednja aktivnost organizirana ta četrtek, 17. oktobra. Navedena je bila možnost blokade mestnih vpadnic v primeru, da Sova ne bo predala dokumentacije pristojni parlamentarni komisiji KNOVS oziroma v primeru, da ne bo nedvoumno ugotovljeno, da ji tega ni potrebno storiti.

Organizacijski odbor je po današnjem srečanju in celoviti obravnavi razmer v zvezi s Sovo in drugimi izpostavljenimi vsebinami na velikem četrtkovem protestnem shodu sprejel sklep, da se jutri ne bo organiziralo nobenih aktivnosti. Zaradi možnosti množičnih prihodov nezakonitih migrantov in nesprejemljivega večinskega sklepa Ustavnega sodišča RS, da se nezakonitih migrantov ne sme zaustaviti na meji; zaradi skrajno zaskrbljujočih razmer v okoljih, kjer prihaja do praktično vsakodnevnih napadov zveri na domače živali in ogrožanja ljudi; zaradi utemeljenega suma koruptivnega delovanja več ministrstev, vladnih služb in državnih podjetij, ter nesprejemljivega odnosa pristojnih do nekaterih drugih četrtkovih zahtev in seveda zaradi delovanja vodstva Sove pa bo nov protestnih shod skupaj s spremljajočimi aktivnostmi organiziran v kratkem.
O vsem bomo pravočasno obvestili vse sodelujoče organizacije s četrtkovega protesta v Ljubljani, vse medije in drugo zainteresirano javnost.


Objavljeno: 16.10.2019