Naj bo dan suverenosti dan ponosa in samozavesti

Danes praznujemo državni praznik dan suverenosti, ko se spominjamo odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije pred 28. leti.

S hvaležnostjo se spominjamo vsakega posameznika, ki se je bil pripravljen izpostaviti v ključnih in tudi nevarnih trenutkih. Spoštovanje do teh pogumnih posameznikov, zaradi katerih imamo danes samostojno Republiko Slovenijo bomo izrazili šele takrat, ko se bo ta dan trdno usidral v našo zavest kot dan ponosa in samozavesti. Spoštljivo se tudi spominjamo včeraj preminulega Davida Tasića, ki je bil ena od štirih žrtev sodnega procesa proti četverici JBTZ v času slovenske pomladi.

Ob obeležitvi praznikov, ki nas spominjajo na slovensko demokratizacijo in osamosvajanje, in ob ponosu, da smo bili kot stranka med začetniki in smo aktivno sodelovali v vseh teh procesih, izražamo tudi zaskrbljenost, da zavedanje o pomenu osamosvojitve Slovenije v slovenski družbi žal nima ustrezne teže. Pogosto se celo dogaja, da posamezniki v slovenskem izobraževalnem sistemu pa tudi v pravosodju in drugje s svojimi aktivnostmi in odločitvami v lepši luči prikazujejo agresorje na samostojno Slovenijo kot njene branitelje, kar je nesprejemljivo in kar odločno obsojamo.

Naj danes ponosno plapolajo slovenske zastave!

 


Objavljeno: 25.10.2019