Apel Kluba županov SLS

Klub županov Slovenske ljudske stranke se pridružuje apelu predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janša, da se za čas, ko bodo zaprti vrtci in šole po Sloveniji z namenom preprečitve širjenja koronavirusa, po občinah organizira varstvo otrok tistih zaposlenih, ki jih nujno potrebujemo v zdravstvu in drugi kritični infrastrukturi, oziroma so zaposleni v panogah, brez katerih koronavirusa ne moremo premagati in bi brez njihove prisotnosti bila ogrožena nova človeška življenja.

Prav tako klub županov SLS vabi, da se javijo prostovoljci, ki bi bili v teh dneh pripravljeni pomagati bolnim in ostarelim pri nabavi življenjskih potrebščin in drugih nujnih opravilih, pri čemer prosijo, da se javijo zgolj tisti prostovoljci, ki so res popolnoma zdravi.

Župani SLS pozivajo k resnemu in odgovornemu pristopu vseh prebivalcev Republike Slovenije, in jih prosijo, da naj se ne družijo v skupinah in naredijo vse, kar je v njihovi moči, za preprečevanje socialnih stikov. Od doma naj se odpravijo le po nujnih opravkih, preostali čas naj preživijo sami ali v krogu svojih družin.

Predsednik Kluba županov SLS

Franci Rokavec


Objavljeno: 14.03.2020