TARČA (RTV SLO) še naprej strelja v tarče – v ljudi, ki jih hoče oblatiti

Od prve tarče, v kateri je bil zaradi uspešnega posredovanja pri nabavi zaščitnih mask, s strani Ivana Galeta iz blagovnih rezerv grobo ožigosan tudi predsednik SLS Marjan Podobnik, je minilo že skoraj 2 meseca. Do danes RTV Slovenija ni objavila nobenega Podobnikovega odgovora, ni ga povabila na soočanje z Galetom ali vsaj v eno dosedanjih oddaj na to temo. Nasprotno. Včeraj je Marjan Podobnik ponovno dobil dopis ustvarjalcev oddaje Tarča, iz katerega izhaja, da Tarča nadaljuje s svojim nečastnim početjem. Še naprej strelja v tarče – ljudi, ki jih hoče oblatiti. Očitno želi nadaljevati z manipulacijami z vnaprej posnetimi pogovori, v oddajo v živo pa se jih ne upa povabiti, saj se zavedajo, da bi se njihovi konstrukti, s katerimi neuspešno želijo zrušiti vlado, sesuli kot hišice iz kart.

V nadaljevanju objavljamo dopis sodelavca oddaje Tarča in Podobnikov odgovor. 

****

Spoštovani,

prosimo vas za razjasnitev še nekaj dodatnih okoliščin pri nabavi mask oz. zaščitne opreme. Gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku ste 16. marca poslal sporočilo, kjer navajate, da kontakt Anite Dobnik, direktorice podjetja Dobnik Trade, pošiljate po navodilu PV JJ. Prosimo vas za razjasnitev okoliščin tega navodila. Če utegnete, bi glede okoliščin posneli izjavo pred kamero.

Sodelavec oddaje Tarča

***

Spoštovani,

prejel sem vaše vprašanje za razjasnitev dodatnih okoliščin pri nabavi mask oziroma zaščitne opreme. Predlagali ste mi tudi izjavo pred kamero.

Z obžalovanjem ugotavljam, da so bili odločevalci pri oblikovanju oddaje Tarča pred skoraj dvema mesecema, 23. aprila 2020, zelo nekorektni do mene, saj sem bil eden od neposredno napadenih v oddaji, ni pa mi bilo omogočeno ne sodelovanje v oddaji niti ni bila v celoti prebrana moja kratka izjava. Kljub mojemu posredovanju dodatnega odgovora po prvi oddaji Tarča in kljub moji pobudi, da se me povabi v novo oddajo Tarča, ki se je pripravljala na podobno vsebino ali pa se mi omogoči soočenja z Ivanom Galetom, ki me je večkrat neupravičeno blatil, v kakšni od informativnih oddaj vaše TV hiše, se nič od navedenega do današnjega dne ni zgodilo. Nasprotno. V naslednjih oddajah Tarča in različnih informativnih oddajah TV in RA Slovenija sem bil do danes več kot 40-krat omenjen v negativnem kontekstu, skladno z izjavami Ivana Galeta o vojnih dobičkarjih. Zaradi tako slabih izkušenj nisem pripravljen dajati napisanih ali vnaprej posnetih izjav za potrebe oddaje Tarča. Z veseljem pa pridem v studio, kjer sem pripravljen v živo odgovoriti na prav vsa vaša vprašanja.

Dovolite, da ob tej priložnosti izrazim skrajno presenečenje in razočaranje, da nacionalna RTV hiša, ki naj bi zaradi svojega posebnega pomena, ki je naveden tudi v zakonu o RTV, v primeru razčiščevanja odprtih vprašanj v zvezi z nabavo zaščitne opreme deluje tako neobjektivno in neprofesionalno. Nerazumljivo in nesprejemljivo mi je, da nekritično objavljate napade in žalitve, ki smo jih s strani Ivana Galeta deležni kar po vrsti vsi, ki smo tako ali drugače pripomogli, da je Slovenija v najbolj kritičnem času širitve pandemije COVID-19, ko smo bili skoraj brez mask in druge zaščitne opreme, prišla do najnujnejšega in se tako tudi uspešneje spopadla s pandemijo. Ob tem pa ne sledite niti minimalnemu standardu objektivnega novinarstva, da napadenim omogočite soočenje s tistim, ki je avtor oziroma nosilec obtožb. To bi bilo še posebej nujno ob dejstvu, da je Ivan Gale očitno podpisnik številnih vprašljivih pogodb, katerih podpise bi lahko preprečil, če bi bil res »žvižgač« in iskren borec proti korupciji, za kar ga želite predstaviti.

Vse dobro želim,  

Marjan Podobnik

P.S.: Tudi v jutrišnjo oddajo Tarča Marjana Podobnika niso povabili.


Objavljeno: 17.06.2020