Vabilo na tradicionalno kresovanje SLS na Jančah z mašo za mir in domovino

Člani Slovenske ljudske stranke se že vse od leta 1991 srečujemo na Jančah na vsakoletnem tradicionalnem kresovanju. V letošnjem letu mineva trideset let od prvih demokratičnih volitev po polstoletnem totalitarnem zatiranju, ki so nas ponovno vrnile v naročje evropske civilizacije, v katero Slovenci od nekdaj sodimo in na katerih je s programom samostojne in demokratične slovenske države zmagala koalicija Demos ter v dobrem letu uresničila sen naših prednikov.

Tudi letos ste na predvečer praznika sv. Janeza Krstnika 23. junija lepo povabljeni k maši za mir in domovino v cerkvi sv. Nikolaja na Jančah, ki se bo pričela ob 19.00. Mašo bo daroval veteran vojne za Slovenijo in prvi vojaški vikar slovenske vojske msgr. dr. Jože Plut.

Po maši bo od 20.00 sledilo krajše praznovanje s kresovanjem in kulturnim programom pri Planinskem domu na Jančah. Slavnostni govornik na praznovanju bo predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS dr. Borut Korun. Zbrane bodo pozdravili tudi predsednik SLS Marjan Podobnik, evropski poslanec Franci Bogovič in predsednik Četrtne skupnosti Sostro Igor Koprivnikar.

V pričakovanju snidenja na Jančah, vas lepo pozdravljava,

Marjan Podobnik, predsednik SLS

Janez Žagar, predsednik MO SLS Ljubljana


Objavljeno: 21.06.2020