Dobrodelni nogometni turnir na Ljubnem ob Savinji

Ljubljana, 26. junij 2020 – Na dan državnosti, v četrtek, 25. 6. 2020, je Slovenska ljudska stranka v sodelovanju z občino Ljubno ob Savinji organizirala dobrodelni nogometni turnir na stadionu Ljubno ob Savinji, s pričetkom ob 14. uri.

Namen dogodka je bil zbiranje sredstev za otroke iz socialno ogroženih družin, tudi za pomoč pri nabavi šolskih potrebščin za naslednje šolsko leto, saj je epidemija koronavirusa močno zarezala v življenja še posebno tistih, ki so že prej trpeli pomanjkanje. Zbrana sredstva so bila predana Župnijski Karitas Ljubno, Župnijski Karitas Luče in Šolskemu skladu OŠ Blaža Arniča Luče.

Za dober namen so kljub deževnemu vremenu bojevito nastopile ekipe Domačih podjetnikov, Prekmurcev, Slovenske ljudske stranke in Slovenske demokratske stranke.

Ekipe so pripravljene na začetek turnirja.

Tekme je odlično komentiral športni komentator Luka Svetina, ki mu je družbo delala podpredsednica SLS Suzana Lara Krause.

Da je na igrišču vse potekalo, kot je treba, sta skrbela sodnika Gojko Kusič in Vilijem Krajnc.

Še zadnji posvet sodnikov s kapetani ekip pred tekmo.

Prvo mesto je dosegla ekipa SLS, ki jo je vodil kapetan Marjan Podobnik. Drugo mesto so si priborili Prekmurci, tretje mesto pa Domači podjetniki.

Marjan Podobnik, Rok Jamnik, Janko Jamnik, Iztok Dolinšek, Marjan Maučec, Lenart Podobnik, Žan Ferlin, Ema Koplan, Polona Govek, Borut Arlič, Vili Romih, Rok Peterman, Miran Maučec in Marcel Zorko

Pokale sta podelila župan občine Ljubno ob Savinji Franjo Naraločnik in predsednica glavnega odbora SLS Darija Jamnik.

Vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali pri pripravi in izvedbi dogodka ali prispevali sredstva v dobrodelen namen, se iskreno zahvaljujemo. Iskrena hvala tudi medijskim sponzorjem Radiu Ognjišče, Radiu 1, Nova24 TV, Časopisu Slovenec in Savinjskim novicam.


Objavljeno: 26.06.2020