V Ankaranu se v organizaciji SLS nadaljujejo pogovori za novo politično zavezništvo, ki želi povezati Slovenijo

Ankaran, 29. avgusta 2020 – Slovenska ljudska stranka je za zadnji avgustovski konec tedna sklicala dvodnevno ljudsko srečanje, ki so ga začeli danes s 13. redno sejo Izvršilnega odbora Slovenske ljudske stranke (IO SLS) ter s strateškim posvetom o aktualnih izzivih Slovenije, Evrope in sveta, s priznanimi gosti: državno sekretarko Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko mag. Moniko Kirbiš Rojs, državnim sekretarjem Ministrstva za notranje zadeve RS Francem Kanglerjem, predsednikom Zelenih Slovenije Andrejem Čušem, poslancem SLS v Evropskem parlamentu Francem Bogovičem in predsednikom SLS Marjanom Podobnikom. Jutrišnji dan bodo druženje nadaljevali s Kongresom Slovenske ženske zveze pri SLS ter Glavnim odborom SLS ter srečanjem, na katerem bodo predstavili pobudo, da se Vilku in Slavku Avseniku ter Lojzetu Slaku posthumno podeli Prešernovo nagrado za življenjsko delo ustvarjanja in izvajanja kakovostne slovenske narodno zabavne glasbe.

Zbrane sta danes na strateškem posvetu pozdravila in nagovorila tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in župan Občine Ankaran Gregor Strmčnik.

Predsednik SLS Marjan Podobnik je ob robu strateškega posveta in razširjene seje IO SLS povedal, da nastaja nova politična platforma, sestavljena iz številnih strank, skupin in uglednih posameznikov, ki vsak posamično predstavlja določeno vsebino, pomembno za posamezne ciljne skupine, vendar bi s samostojnim nastopom v sedanjem volilnem sistemu imeli malo možnosti za uspeh. Skupen nastop pa omogoča uspešen nastop vsem.

Politično zavezništvo temelji na povezovanju, sodelovanju in dobrem vzdušju. »Vse poletje so potekali vsebinski pogovori z različnimi uglednimi posamezniki in skupinami, s katerimi v SLS poleg vseh v Ustavi RS zapisanih temeljnih vrednot delimo tudi mnogo programskih izhodišč, kot so trajnostni razvoj, enakomeren razvoj vse Slovenije, odnos do vprašanj prehranske, varnostne in energetske varnosti, pa tudi čut za družbo, skupnost ter nenazadnje in sploh ne najmanj pomembno, tudi odprtost, dobro srce in dobro voljo. Tudi današnje druženje v Ankaranu potrjuje, da nas povezuje tudi dejstvo, da se radi družimo in se  imamo preprosto radi fajn, ter da želimo prav v tem dobrem vzdušju tudi ustvarjati prihodnjo politiko v dobro Slovenije,« je povedal Podobnik.


Objavljeno: 29.08.2020