SLS se je na srečanju z Donaldom Tuskom zavzela za ohranitev enotnosti Evropske ljudske stranke

Ljubljana, 4. september 2020Predsednik Evropske ljudske stranke (EPP) Donald Tusk se je danes v Ljubljani srečal z vodstvom SLS. Predsednik SLS Marjan Podobnik, predsednica Glavnega odbora SLS Darija Jamnik, mednarodni tajnik SLS Janez Podobnik in direktor INAK-a Primož Jelševar so gospodu Tusku zaželeli uspešno vodenje EPP in izrazili upanje, da bo EPP ostala enotna.

Izrazili pa so tudi zaskrbljenost, da bi se zaradi nekaterih odstopanj predstavnikov vodstva in nekaterih članic Evropske ljudske stranke od krščansko demokratskih in ljudskih vrednot prišlo do delitve EPP, kar bi bilo lahko usodno za prihodnost najmočnejše evropske povezovalne politične sile in tudi za prihodnost Evrope. Donald Tusk je zagotovil, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo EPP ostala močna in enotna. SLS se je tudi zahvalil za tvorno sodelovanje z drugima dvema članicam EPP v Sloveniji: SDS in NSi.

Predsednik EPP Donald Tusk in predsednik SLS Marjan Podobnik

Predstavniki SLS so g. Tuska seznanili tudi z novim velikim političnim projektom SLS, to je z oblikovanjem močne povezovalne liste za prihodnje parlamentarne volitve, ki jo bodo sestavljale številne politične stranke, skupine in ugledni posamezniki.


Objavljeno: 04.09.2020