Sindikat poštnih delavcev Slovenije in SLS vložili v Državni zbor RS 7000 podpisov za spremembo Zakona o poštnih storitvah

Ljubljana, 14. oktober 2020 – Danes so predstavniki vodstva Sindikata Poštnih Delavcev Slovenije in vodstva Slovenske ljudske stranke vložili v Državni zbor RS skoraj 7000 podpisov za spremembo Zakona o poštnih storitvah (ZPSto-C). Cilj zakona je med drugim zaustaviti škodljivo zapiranje poštnih poslovalnic po slovenskem podeželju in tudi mestih.

Zapiranje poštnih poslovalnic predstavlja nižanje kakovosti življenja na slovenskem podeželju in otežuje tudi dostop do poštnih storitev v mestih, na področjih, kjer se poštne poslovalnice zapirajo. Zapiranje poštnih poslovalnic predstavlja tudi neupravičeno in nesprejemljivo ogrožanje delovnih mest poštarjev, ki opravljajo večstransko pomembno vlogo.

Za SLS je nesprejemljivo, da je že doslej prišlo do množičnega zapiranja poštnih poslovalnic zaradi zahtev po 12 % donosu na kapital pri poslovanju Pošte Slovenije. SLS bo z vsemi političnimi sredstvi preprečila nadaljnje zapiranje poštnih poslovalnic in pričakuje od Vlade RS, da spremeni svoj odnos do te dejavnosti, ter rezerve išče v nerazumnem razmetavanju davkoplačevalskega denarja pri nabavah v zdravstvu, pri velikih infrastrukturnih projektih in pri neracionalnem poslovanju v pomembnem delu državne uprave. 


Objavljeno: 14.10.2020