SLS ob dnevu reformacije in dnevu spomina na mrtve: Tudi tokrat ne smemo kloniti!

Ljubljana, 31. oktober 2020Slovenska beseda, slovenska pesem, slovenski jezik so temelji, brez katerih Slovenci kot narod ne bi obstali. Tega se v Slovenski ljudski stranki še kako dobro zavedamo. Prav zato smo tudi v preteklem letu ob različnih priložnostih večkrat opozorili na najrazličnejše dogodke in okoliščine, za katere smo čutili, da naše temelje spodkopavajo.

V času, ki je zaradi širjenja virusa, ki ga še premalo poznamo, precej negotov, v času številnih protestov usmerjenih proti aktualni vladi se zdi, da se pojavlja tudi vedno več napadov na slovenstvo, na krščanstvo, na našo kulturo, na našo bit.

Nesprejemljivo je, da morajo učitelji, zdravniki in kandidati za nekatera druga razpisana prosta delovna mesta v Velenju, Kranju in drugih mestih ob prijavi na razpis priložiti potrdilo o znanju albanskega jezika. Ocenjujemo, da je to v posmeh ljudem, ki se jih spominjamo ob današnjem prazniku.

Že več let odločno poudarjamo nujnost poostritve nadzora nad nezakonitimi prehodi južne meje s Hrvaško. Organiziran vdor tujih kultur nas ogroža kot Slovence in tudi kot Evropejce. Številni dogodki, tudi dogodek v Nici pred dvema dnevoma, ko je islamski terorist v cerkvi Notre-Dame v središču Nice brutalno ubil tri osebe, pričajo o tem.

Slovenci smo vedno znali obvarovati svoj jezik in svoje običaje, še posebno v težkih zgodovinskih obdobjih. Tudi tokrat ne smemo kloniti.

Praznujte ponosno dan reformacije. Ob vseh svetih, dnevu spomina na mrtve, pa tokrat ostanimo doma. Svojih dragih se spomnimo v misli in molitvi v družinskem krogu in s tem zaščitimo sebe in svoje bližnje. Zahvalimo se tudi vsem, ki so krojili identiteto slovenskega naroda in nas s svojim zgledom naučili, da se tudi v težkih trenutkih ne smemo predati.


Objavljeno: 31.10.2020