Ob svetovnem dnevu človeške solidarnosti SLS izpostavlja pomen medsebojne pomoči

Ljubljana, 19. december 2020 – Ob jutrišnjem svetovnem dnevu človeške solidarnosti SLS opozarja, da je še posebno v teh težkih časih negotovosti, ki jih zaznamuje boj s covidom-19 ter zdravstvenimi, ekonomskimi in psihološkimi posledicami le-tega, še kako pomembno, da smo solidarni drug z drugim in v okviru svojih možnosti pomagamo po najboljših močeh. 

20. decembra od leta 2005 na pobudo Generalne skupščine Združenih narodov obeležujemo svetovni dan človeške solidarnosti. Namen tega dne je tudi opominjanje vlad, da spoštujejo svoje zaveze sprejete z mednarodnimi sporazumi in ozaveščanje javnosti o pomenu solidarnosti, katere cilj je trajnostni razvoj in izkoreninjenje revščine.

SLS je bila vedno prepoznavna tudi po tem, da smo si ob naravnih in drugih nesrečah pomagali med seboj in da smo pomagali tudi drugim. Tako smo ob izbruhu covida-19 letos namesto organizacije tradicionalnega Tabora SLS, sredstva namenili domovom za starejše in drugim potrebnim v obliki donacije razkužil in drugih sredstev.

Povabili smo lastnike gozdov med svojimi člani in simpatizerji, da pomagajo pri pripravi kurjave pomoči potrebnim. Svoje člane smo vzpodbudili k podpri akcije Društva duh časa, ki zbira računalniško opremo, nujno potrebno za izobraževanje na daljavo, za otroke v socialno ogroženih družinah in k podpori drugih dobrodelnih akcij. Zbrali smo slikanice in kolebnice in jih namenili za darila za otroke, katerih starši si sicer daril ne morejo privoščiti.

Zavedamo se, da vse to ni veliko in nikakor ni dovolj, da bi olajšalo stiske vseh ljudi. A vsako dobro dejanje, dejanje pomoči sočloveku, je za tega človeka nov žarek upanja in vir vere v boljši jutri. Če vsak prinese le kamenček, bomo skupaj zgradili velike reči, ali z besedami Janeza Evangelista Kreka: »Samo začeti je treba.«

Vir slike: domozalec.si


Objavljeno: 19.12.2020