Ivan Oman, prvi predsednik SLS se je rodil na današnji dan leta 1929

SLS: Velik slovenski državnik Ivan Oman ostaja naš vzor tudi v zavzemanju za sodelovanje in povezovanje

Ljubljana, 10. 9. 2021 – Slovenska ljudska stranka se z veliko spoštljivostjo spominja svojega prvega predsednika Ivana Omana, ki se je rodil na današnji dan pred 92. leti in ostaja trdno zavezana prizadevanjem, ki jim je Ivan Oman namenil največji del svojega življenja.

Ivan Oman, ponosen kmet in velik slovenski državnik je čista, elementarna osebnost slovenske osamosvojitve. Obdarovan je bil s prirojenim občutkom za ljudi, z jasnostjo v politični govorici, kjer je bil prepričljiv in suveren. Tudi zato ni sledil javnemu mnenju, pač pa ga je ustvarjal.

Osebnost Ivana Omana je velika inspiracija in zaveza za SLS, da še poglobi svojo politično zgodbo.

Ob tem pa človeška in politična drža Ivana Omana nagovarja vse, ki so aktivni v prostoru slovenske politike, da mu sledijo na vsaj tri načine.

Prvič in najprej v njegovem stalnem zavzemanju za sodelovanje in povezovanje.

Drugič, da stati ob strani v varnem zavetju in čakati na pravi trenutek ni pravi odgovor. Treba se je odločati, angažirati.

In tretjič, tudi v zapletenih družbenih in političnih časih, kot jih slovenska družba in država doživljata danes, ostanimo pozitivni, povezani, in solidarni. Trudimo se, da bomo res dobri ljudje. Ponosni na naš narod in na Slovenijo.

V sredo, 8. septembra so v Škofji Loki na spominski akademiji Ivana Omana z naslovom Ivan Oman in sodobna konservativna misel, v organizaciji Muzejskega društva Škofja Loka in Prosvetnega društva Sotočje Škofja Loka, spregovorili o osebnosti in delu Ivana Omana kapucin p. dr. Metod Benedikt, prof. dr. Žiga Turk in dr. Dejan Valentinčič. Pred tem je bila v tamkajšnji župnijski cerkvi tudi sveta maša za pokojnega Ivana Omana.

Oba dogodka, ki sta se ju med drugim udeležila tudi predsednik SLS Marjan Podobnik in predsednica GO SLS Darija Jamnik, je spremljalo ubrano petje Škofjeloškega okteta – https://youtu.be/8oND1tJ6eZg.

vir slike: bukla.si


Objavljeno: 10.09.2021