Predsednik SLS Franc Bogovič: Rešitev ni uvajanje novih davkov, ampak ustvarjanje novih delovnih mest

Bogovič_intervju_2_TVSLO3_22 01 2014Ljubljana, 23. januar 2014 – Predsednik SLS Franc Bogovič je bil sinoči gost v oddaji Na tretjem. Z voditeljico Majdo Juvan sta se pogovarjala o številnih aktualnih političnih temah, med drugim o nepremičninskem davku in Bogovičevem predlogu za zajezitev zadolževanja Slovenije.

V enournem pogovoru je predsednik SLS Franc Bogovič spomnil, zakaj si SLS tako aktivno prizadeva preprečiti Zakon o davku na nepremičnine v obstoječi obliki: » V SLS povemo, da je to krivičen davek. Najprej zato, ker je nejasno in neenakomerno izmerjena njegova davčna osnova. V tem delu bodo nastajale krivice, ker je že sama osnova problematična. Zahteve za ustavne presoje, pri katerih so sodelovali eminentni ustavni pravni strokovnjaki, napadajo prvi sklop, to je neenakost pred zakonom.«

O načinu, ki si ga je Vlada RS izbrala za iskanje rešitev za izhod Slovenije iz krize je predsednik SLS Franc Bogovič povedal: »Vlada RS ni imela dobrih rešitev. SLS je pripravljena sesti za isto mizo; koalicija in opozicija. Sam bi si na drugi strani te mize želel še sindikate in delodajalce. Potem pa dajmo vse probleme na mizo, dogovorimo se, bodimo za to mizo skupaj, dokler ne najdemo neke presečne množice rešitev in skupaj zagovarjajmo te rešitve,« je predlagal Franc Bogovič in dodal, da rešitev po njegovem ni v uvajanju novih davkov ampak je treba ustvariti nova delovna mesta, narediti tako, da bo več ljudi delalo.

Vabljeni k ogledu oddaje na naslednji povezavi: http://ava.rtvslo.si/#ava2.174257627;;


Objavljeno: 24.01.2014