Predsednik OO SLS Trbovlje Bogdan Barovič: Vlada RS vlada le še po načelu bogati bodo bogatejši, revni pa revnejši – Trboveljčani se Vladi RS ne bodo pustili več vleči za nos!

resObčinski odbor SLS Trbovlje se v celoti zaveda še vedno trajajoče krize v Republiki Sloveniji. »Zavedamo se tudi cene, ki jo moramo vsi skupaj plačati , da nikoli več ne bi bilo tako, kot je,« pravi predsednik OO SLS Trbovlje in poudarja, da v OO SLS Trbovlje nikdar in nikoli ne bodo pristali na reševanje politične, gospodarske in moralne krize na račun upokojencev, brezposelnih in socialno ogroženih prebivalcev Občine Trbovlje! »Ne bomo dovolili, in to pravico izražanja volje imamo, da bo obstoječa oblast tako imenovane levice, reševala državo na plečih velikega števila zgaranih upokojencev Občine Trbovlje, na plečih velikega števila brezposelnih, na plečih socialno ogroženega prebivalstva, z zmanjševanjem pravic upokojencev, ki so po 40. in več letnem garanju pristali na minimalni pokojnini in ki jo jim vlada želi še zmanjšati,« še pravi predsednik OO SLS Trbovlje Bogdan Barovič, ki opozarja na kritično socialno stanje v trboveljski občini.

main-banner-19

V OO SLS Trbovlje po Barovičevih opozorilih ne pristajajo na zniževanje socialnega minimuma za brezposelne, ki v večini, niso objektivno niti subjektivno krivi za stanje, v katerem so. »V Trbovljah ljudje niso delomrzneži, temveč so žrtve brezbrižne in brezčutno usmerjene politike te vlade, ki ne stori nič, da bi spodbudila gospodarstvo in odpiranje novih delovnih mest. V Trbovljah so ljudje prepošteni in jih je sram, da bi hodili iskat pomoč na Redeči križ in Karitas, ker si tega niso zaslužili, želijo pa delati,« še poudarja Barovič.

Agonija mladih, voljnih dela in napredka, ni posledica njihovega mrtvila, temveč nesposobnosti birokratskega ustroja Vlade RS, ki ravna v stilu uravnilovke iz slabih let naše zgodovine. »Zato nasprotujemo slabemu, nedodelanemu in nestrokovnemu izkoriščanju slovenskega življa prek nepremičninskih davkov,« še na negativni vpliv nepremičninskega davka opozarja Barovič, ki izraža tudi protest nad sedanjim načinom reševanja bank: od Probanke prek NLB, NKBM do Faktor banke kar tako, po dolgem in po čez, ko vemo, kdo so in kako so izčrpali te banke, pa nobene odgovornosti za to.

»Ponovna dokapitalizacija NLB s strani obubožanih vseh slovenskih državljanov je nesprejemljiva, predvsem ob dejstvu, da nobena odpravnina delavcem NLB, ki so bili postavljeni na čakanje in druge oblike reševanja “presežnosti”, ni manjša od 12 tisoč evrov?!,« ob tem še pravijo v OO SLS Trbovlje. Po Barovičevih besedah je: ne jemanju upokojencem, ne jemanju in obremenjevanju obubožanim delavcem, ne obremenjevanju socialno ogroženih in ne obremenjevanju peščice še delovno aktivnega prebivalstva jasno stališče OO SLS Trbovlje.

“Država, ki ravna tako brezčutno, uravnilovsko, kar tako po dolgem in po čez, pri čemer pa ne sankcionira tistih, ki so krivi za tako stanje, ni več država na strani ljudi. Vlada RS vlada le še po načelu bogati bodo bogatejši, revni pa revnejši, ali drugače: najprej daj vse, kar imaš, potem ti bomo vrnili v obliki dobrohotnosti in pomoči, seveda po visoki obrestni meri v obliki posojila,« še pravi Barovič in dodaja, da se Trbovljčani Vladi RS ne bodo več pustili vleči za nos.”


Objavljeno: 23.09.2013