Igor Draksler: Nesprejemljivo je, da cena priklopa na komunalno omrežje ni znana

Ljubljana, 12. marec 2014 – Občinski svetnik SLS v Občini Škofja Loka Igor Draksler je bil pred nekaj dnevi gost v oddaji na Radiu Sora, kjer je spregovoril o delu Svetniške skupine SLS, njihovih nalogah in dosežkih. Svetniki SLS že več kot leto dni zahtevajo, da se pri trenutno najpomembnejšem projektu v Škofji Loki, izgradnji novega kanalizacijskega omrežja in vodovoda, naredi izračun in se uporabnike obvesti o višini komunalnega prispevka. Draksler poudarja, da uporabniki z različnih območij občine ne smejo biti na slabšem, če za njihovo območje niso bila pridobljena evropska sredstva.

Igor Draksler je povedal, da so poleg njega v Občini Škofja Loka občinski svetniki SLS še Matej Demšar, Tomaž Paulus in Jožica Žnidaršič. »Naša naloga je predvsem opozarjati na pomanjkljivosti in napake, ki jih pogosto ob vodenju občine zasledimo pri vodeči občinski koaliciji in županu, ter konstruktivno podajanje predlogov za izboljšanje neustreznih in zelo slabih rešitev,« je delo občinskih svetnikov povzel Draksler. Na vprašanje o največjem trenutnem zanimanju je odgovoril, da »SLS v tem trenutku najbolj zanima, kako se odvija projekt izgradnje novih kanalizacij in vodovodov v Škofji Loki.« Evropska sredstva namreč pomenijo možnost za boljšo komunalno oskrbo Ločanov pod enakopravnimi pogoji. Svetniki SLS so že več kot leto dni opozarjali, da uporabniki in novi priključniki ne vedo, pod kakšnimi finančnimi pogoji se bodo morali priključiti na novo kanalizacijsko omrežje, prav tako zahtevajo, da se naredi izračun in uporabnike obvesti o višini komunalnega prispevka. Igor Draksler poudarja: »Nesprejemljivo je, da cena priklopa na kanalizacijo ni znana!«

Več o tej temi in tistemu, kar je Igor Draksler povedal o Poljanski obvoznici ter sklepih, ki jih je na predlog Svetniške skupine SLS sprejel Občinski svet v Škofji Loki, lahko prisluhnete na spodnji povezavi.


Objavljeno: 12.03.2014