Predsednik SLS Franc Bogovič: V politiki je zmeda, ker se desne in leve stranke deli glede na preteklost, druga zmeda pa so stranke, ki tavajo od enih do drugih

Ljubljana, 5. februar 2014 – Okrogle mize z naslovom K prenovi političnega prostora v Sloveniji organizatorja Akademije za demokracijo se je udeležil tudi predsednik SLS Franc Bogovič. Še z drugimi udeleženci so govorili o različnih temah, med drugim o aktualnih političnih razmerah in o delovanju strank v slovenskem političnem prostoru.  

»SLS je krščansko-ljudska stranka, temelji na vrednotah evropske krščanske demokracije. To, kar krasi krščansko demokracijo, je princip subsidiarnosti oz. ugotavljanje, kateri podsistemi najbolje delujejo za posamezne stvari, funkcije, in te je treba razvijati,« je o usmerjenosti Slovenske ljudske stranke povedal predsednik Bogovič in dodal, da je v slovenskem političnem prostoru zmeda, ker se desne in leve stranke deli glede na preteklost, druga zmeda pa so stranke, ki tavajo in trkajo zdaj k enim, zdaj k drugim.

Predsednik SLS Franc Bogovič v politiki velik problem vidi v polemiziranju z institucijami pravne države: »Nepravilnosti so pa vedno povsod, tako v družini, pravu, cerkvi in strankah. V Sloveniji ni problem le politika, ta je tako ali tako ves čas na prangerju, so problemi tudi drugod npr. v bankah, kjer je bančna luknja«. Dodal je tudi, da se mu zdi nesprejemljivo, da se da več milijard v Družbo za upravljanje terjatev bank, potem pa se jih ne sme nič več vprašati. Dotaknil se je tudi protestov, ki so potekali v Mariboru in rekel, da »nimam težav s protesti in glasnim izražanjem zahtev, a v Mariboru je bil prestopljen rob, ko so šli protestniki trkati mestnim svetnikom na domove«.

 

Predsednik SLS Franc Bogovič je svojo politično pot začel zelo mlad, ko je priskočil na pomoč Krajevni skupnosti Koprivnica. V politiki ga je vedno vodilo to, da so ljudje, ki so v določenem trenutku prisotni, dolžni odgovarjati na izzive tistega trenutka in po svojih močeh dati pozitiven prispevek. »Ključno vodilo v politiki je bilo zame vedno trdo delo, poštenost, kolegialnost in odprtost za vse ideje,« je poudaril Bogovič in dodal, da je vesel, da je šla njegova pot po korakih, saj meni, da je ta pot v politiki zelo potrebna in da so lokalne izkušnje dragocene. Po njegovem mnenju je v politiki pomembna osebna integriteta in delo, ki daje na rezultate na dolgi rok.

 


Objavljeno: 05.02.2014