Bogovič: Na področju gospodarstva se moramo zavedati, da ne bomo politiki in država ustvarjali delovna mesta, ampak pogoje za to!

Ljubljana, 13. marec 2014 – Združenje manager je na Ekonomski fakulteti organiziralo okroglo mizo oz. srečanje mladih in politikov, ki se jo je udeležil tudi predsednik SLS Franc Bogovič. Govorili so uspešni prihodnosti Slovenije in aktualnih gospodarskih razmerah, pri čemer je Bogovič poudaril, da lahko država zraste samo na tistem, kar ima. »Na področju gospodarstva se moramo zavedati, da ne bomo politiki in država ustvarjali delovna mesta, ampak pogoje za to!« je o gospodarstvu povedal Bogovič.

Predsednik SLS Franc Bogovič je na okrogli mizi poudaril, da so v Sloveniji tri razvojne priložnosti, tudi za mlade – voda, les in zemlja. »Tukaj je treba iskati naše razvojne, menedžerske priložnosti. Ne smemo zamujati pri priložnostih, ki jih imamo naravno dane, naše lastne vire moramo spraviti v življenje,« je dejal predsednik SLS Franc Bogovič.

Na vprašanje, če stranka SLS podpira uvedbo etičnega kodeksa za poslance in ministre, je Bogovič odgovoril, da se SLS absolutno strinja z uvedbo etičnega kodeksa za poslance in ministre. »Stranka SLS je kot politična stranka zavezana etičnim vrednotam in normativom ter ima tudi svoj Kodeks etičnega vedenja članov SLS,« je še dodal predsednik SLS Bogovič.


Objavljeno: 13.03.2014