Čestitka Regijskega odbora SLS Zasavje stavkajočim rudarjem RTH

SINDIKATU RTH, STAVKOVNEMU ODBORU IN ZASAVSKIM KNAPOM

ZADEVA: ČESTITKA IN DOBRE ŽELJE

Dober dan vsem!

Ves čas ob teh težkih trenutkih so člani naše stranke z vami in ob vas. Odločili smo se, da ne bomo pisali »podpore« vašim aktivnostim in stavki, ker veste, da smo z vami in vedno blizu vas. Na nas se lahko vedno obrnete, pomagamo kolikor lahko, res pa je, da ne obljubimo, če ne moremo naloge opraviti.

Zato Vam v Stavkovnem odboru in vsem stavkajočim iskreno čestitamo! Za odlično organizacijo, strokoven pristop in več kot odličen protokol stavke v jami v mesecu marcu leta 2014. Ponosni smo bili in bomo na vas tudi v prihodnje, saj je rudar tisti, ki pripelje rudo iz jame in ta je služila dolga desetletja za proizvodnjo toplote v domovih in proizvodnjo energije za dom in tovarno. Brez »kulma in knapov« ne bi bilo Zasavja in razvoja Slovenije.

Zato ni prav, da se stoletja dela naših dedov in pradedov sedaj lomijo na hrbtih zadnjih rudarjev v Zasavskih dolinah. Vemo, da se dobro rado pozabi in iščejo se le slabe strani. Naj se iščejo pri tistih, ki so za današnje stanje odgovorni.

Dobljena je bitka, vojna še ni končana. Zato vam izrekamo dobre želje, za vaše prihodnje delo z upanjem, da se stavka v jami RTH ne ponovi več in se aktivnosti zapiranja in predvsem reševanje presežnih delavcev reši v skladu z vašimi pričakovanji in dogovori.

Vedno smo vam na razpolago in pripravljeni za pomoč, predvsem pri delu za boljšo prihodnost vseh nas in naših otrok, ki živimo v Zasavskih dolinah.

Premalokrat so v javnosti slišane vaše besede: »Dajte nam delo in dajte nam tisto, do česar smo opravičeni.« Prevetrite in odstranite tisto in tiste, ki ovirajo razvoj dolin ob Savi pod Kumom.

V imenu vodstev OO SLS Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi
Janez Lipec
predsednik RO Zasavje


Objavljeno: 14.03.2014