Predsednik SLS Franc Bogovič čestital predsednikoma srbskih koalicijskih strank

Ljubljana, 17. marec 2014 – Predsednik SLS Franc Bogovič je danes čestital predsednikoma strank predvolilne koalicije, ki je včeraj s prepričljivo dvotretjinsko večino zmagala na predčasnih parlamentarnih volitvah v Srbiji, predsedniku SNS Aleksandru Vučiću in predsedniku stranke SPO, s katero je SLS pobratena, Vuku Draškoviču.

Čestitki predsednika SLS Franca Bogoviča predsednikoma SNS in SPO lahko preberete spodaj.

Srpska napredna stranka – SNS
Gospod Aleksandar Vučić, predsednik SNS

Ljubljana, 17. marec 2014

Spoštovani gospod predsednik SNS Aleksandar Vučić,

dovolite mi, da vam v imenu Slovenske ljudske stranke (SLS) čestitam za izjemen uspeh Srbske napredne stranke (SNS) na včerajšnjih parlamentarnih volitvah v Republiki Srbiji. Večina, kakršno ste v okviru svoje predvolilne koalicije, katere del je tudi naša sestrska stranka Srpski pokret obnove (SPO), ki jo vodi predsednik Vuk Drašković, osvojili – to je: skoraj dve tretjini sedežev, 155 poslanskih mandatov, je nedvomno zgodovinski uspeh.

V SLS smo zavezani k političnemu dialogu in konstruktivnemu sodelovanju z drugimi političnimi strankami vselej, ko je to v korist ljudi in slovenske države. Zato me navdaja z optimizmom za prihodnost tudi vaše države, da ste z zgledom predvolilne koalicije, ki je postala zmagovita, pokazali, da je sodelovanje edini način, da se na ravni politike začne tlakovati pot za najboljše rešitve in reforme, ki jih družba in država potrebujeta. Tudi v SLS trdno verjamemo, da lahko le skozi dialog in doseganje soglasja o ključnih stvareh ustvarjamo boljšo perspektivo tako na ravni Slovenije kot Evropske unije.

Rad bi izrazil podporo vašim visoko zastavljenim ciljem, ki ste jih napovedali ob oddaji svojega glasu v Beogradu: odpiranje novih delovnih mest in odpravljanje korupcije, pa tudi korakom, ki jih boste skupaj s političnimi partnerji naredili na poti do politične stabilnosti. Na tej poti, pri vodenju zmagovite koalicije v novem mandatu srbskega parlamenta, vam želim veliko uspeha. Verjamem, da se zavedate, da je lahko izbrana pot včasih tudi trnova, vendar je končni cilj, prerojena država, ki je tudi korak bližje Evropski uniji, vreden vloženega truda.

V Slovenski ljudski stranki podpiramo vaša prizadevanja in prizadevanja naše sestrske stranke SPO za pospešeni razvoj vaše države na vseh ravneh ter prizadevanja za pravično družbo. To so vrednote in cilji, ki nas povezujejo.

Za uspeh vam in vašim sodelavcem ter članicam in članom SNS iskreno čestitam ter vam pošiljam prijateljske pozdrave iz Slovenije!

Franc Bogovič,
predsednik Slovenske ljudske stranke

 

Srpski pokret obnove – SPO
Gospod Vuk Drašković, predsednik SPO

Ljubljana, 17. marec 2014

Spoštovani gospod predsednik SPO Vuk Drašković, dragi kolega!

V imenu Slovenske ljudske stranke in v svojem imenu vam čestitam za uspeh SPO na včerajšnjih parlamentarnih volitvah, kjer ste v okviru predvolilne koalicije Srbske napredne stranke (SNS), ki jo vodi predsednik SNS in sedanji podpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, osvojili pet poslanskih mandatov.

Iskreno sem vesel, da ste v naši proevropski sestrski stranki SPO, tako kot mi v SLS, zavezani k političnemu dialogu in sodelovanju, kar je edini način, da se na ravni politike pride do argumentiranega dialoga in najboljših rešitev, ki jih družba in država potrebujeta. Tudi mi v SLS trdno verjamemo, da lahko le z roko v roki ustvarjamo boljšo perspektivo tako na ravni Slovenije kot Evropske unije.

Želim vam uspešno delo v okviru zmagovite koalicije, katere neizogibni del ste tudi SPO, ter uspešno delo v novem mandatu srbskega parlamenta. V Slovenski ljudski stranki še naprej trdno podpiramo vaša prizadevanja za pospešeni razvoj vaše države na vseh ravneh, prizadevanja za pravično družbo in zavezanost krščansko ljudskim vrednotam, ki jim pripadate v Evropskem prostoru skupaj z nami.

Za uspeh vam in vašim sodelavcem ter članicam in članom SPO iskreno čestitam ter vam pošiljam prijateljske pozdrave iz Slovenije!

Franc Bogovič,
predsednik Slovenske ljudske stranke


Objavljeno: 17.03.2014