Franc Bogovič, Jakob Presečnik, mag. Monika Kirbiš Rojs in Nežika Pavlič so kandidati SLS za evropske volitve na skupni listi NSi in SLS

Predsednik SLS Franc Bogovič: Verjamem, da bomo z roko v roki SLS in NSI dosegli odličen rezultat

 

Ljubljana, 2. april 2014 – Glavni odbor SLS je danes na 5. redni seji potrdil celotno skupno listo NSI in SLS za volitve poslancev Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo 25. maja 2014, na kateri so kandidati SLS: Franc Bogovič (osmo mesto na listi), Jakob Presečnik (šesto mesto na listi), mag. Monika Kirbiš Rojs (tretje mesto na listi) in Nežika Pavlič (četrto mesto na listi).

 

Predsednik Glavnega odbora SLS Franci Rokavec je potrditev celotne liste kandidatov na skupni listi NSi in SLS pospremil z besedami: »Verjamem, da so potrjeni kandidati zmagovalna kombinacija za letošnje evropske volitve.«

 

Predsednik SLS Franc Bogovič se je članicam in članom GO SLS zahvalil za pogum in odločnost za novo pot, pot sodelovanja in povezovanja, ki jo SLS postavlja skupaj z NSi pri projektu letošnjih evropskih volitev. »Sem optimist in verjamem v uspeh skupne liste NSi in SLS ter v odlične kandidate SLS, ki smo jih danes na Izvršilnem odboru SLS in Glavnem odboru SLS potrdili s prepričljivo večino. Izbrani kandidatke in kandidati SLS so pripravljeni v Evropskem parlamentu srčno zastopati interese slovenskih državljanov in državljank,« je ob potrditvi kandidatov SLS dejal Bogovič. »Verjamem, da bomo z roko v roki SLS in NSI dosegli odličen rezultat,« je poudaril Bogovič  in dejal, da bo zmaga liste NSi in SLS na evropskih volitvah pomenila novo alternativo za ljudi.

 

Stranki SLS in NSi, ki sta prejšnji teden podpisali sporazum o skupnem nastopu na letošnjih volitvah poslancev v Evropski parlament, bosta skupno listo kandidatk in kandidatov NSi in SLS, ki jo bo vodil sedanji evropski poslanec Lojze Peterle, predstavili javnosti prihodnji torek, 8. aprila 2014, v Ljubljani.

Spodaj si lahko ogledate izjavo predsednika SLS Franca Bogoviča po seji Glavnega odbora SLS.


Objavljeno: 03.04.2014