Bogovič v Ljutomeru pozdravil Svetovni dan zdravja

Ljubljana, 8. april 2014 – Včeraj, na Svetovni dan zdravja, se je predsednik SLS Franc Bogovič na poti na srečanje s člani SLS Ptujsko-Ormoške regije, Prlekije in Prekmurja, v Ljutomeru sestal s članom Izvršilnega odbora SLS mag. Tomislavom Nemcem. V okviru praznovanja zdravja in opozarjanja na lastno skrb za svoje zdravje je ta dan v Ljutomeru potekala akcija merjenja pritiska in sladkorja v krvi.

Nemec, ki je tudi direktor Zdravstvenega doma Ljutomer in član Strokovno-operativnega odbora SLS za zdravje, je Bogoviča seznanil s problematiko manjših zdravstvenih domov v odročnejših krajih. Franc Bogovič se je strinjal, da so ti res pomembni za ohranjanje primerne ravni dostopnosti zdravstvene oskrbe, še posebej v krajih, ki so odmaknjeni od večjih centrov.

Bogovič je izpostavil pomen skrbi za zdravje kot osnovne vrednote v časih, ki nam ne dopuščajo časa, da bi pomislili na vsakodnevne male stvari, ki pripomorejo dobremu počutju vsakega posameznika. Tak je lahko že reden sprehod in uživanje zdrave, na domačih tleh pridelane hrane. Pomembno je, da skrb za zdravje vzamemo v svoje roke in naredimo nekaj zase vsak dan, ne le na Svetovni dan zdravja.


Objavljeno: 08.04.2014