Srečanje s člani Ptujsko-Ormoške regije, Prlekije in Prekmurja

Ljubljana, 8. april 2014 – Predsednik SLS Franc Bogovič se je včeraj srečal s člani Ptujsko-Ormoške regije, Prlekije in Prekmurja. Srečanju je sledila okrogla miza z naslovom Problematika obrti in kmetijstva, lokalne cestne infrastrukture, vinogradništva in priložnosti za napredek na teh področjih.

Franc Bogovič je spregovoril o sodelovanju z OZS v okviru iniciative Proti davku na nepremičnine, ki je prejšnji teden z odločitvijo Ustavnega sodišča RS, da razveljavi Zakon o davku na nepremičnine v celoti, obrodilo sadove v okviru peticije vloženega dela. Govoril je tudi o pomenu obrtništva za dvig gospodarske rasti in o pomembnosti spodbujanja mladih, da se odločijo za obrtniški poklic. Za konec se je dotaknil še pomembnosti samooskrbe Slovenije, ki žal ni več tako visoka, kot je bila včasih.

Na okrogli mizi so poleg predsednika SLS Franca Bogoviča sodelovali tudi predsednik Občinskega odbora SLS Ormož Emil Trstenjak, predsednik Območne Obrtno-podjetniške zbornice Ormož Ivan Babič, sekretar OOZ Ormož Damijan Štibler, strokovnjakinja za črpanje kohezijskih sredstev Monika Kirbiš Rojs, ki je poudarila, na kaj morajo biti pozorni vsi, ki se prijavljajo za ta sredstva, in Nežika Pavlič, ki je kot lanskoletna Vinska kraljica Slovenije govorila o konkurenčnosti slovenskega vinogradništva v Sloveniji in po svetu.


Objavljeno: 08.04.2014