Bogovič: Slovenski kmetje rabijo svojega zagovornika v Evropskem parlamentu

Komenda, 10. april 2014 – Predsednika SLS Franca Bogoviča je danes na Gorenjskem sprejel predsednik Občinskega odbora SLS Komenda Vid Koritnik. Po srečanju s člani odbora se je Bogovič udeležil slavnostne otvoritve 19. Spomladanskega kmetijsko-obrtnega sejma v Komendi, kjer je imel pozdravni nagovor. V spremstvu Koritnika je obiskal še Koželjevo domačijo.

 

Bogovič je s predsednikom OO SLS Komenda Vidom Koritnikom in drugimi člani odbora na hipodromu v Komendi obiskal tradicionalni 19. Spomladanski kmetijsko-obrtni sejem, ki vsako leto gosti najrazličnejše razstavljavce in povezuje okoliške kmete, gozdarje ter obrtnike. Slavnostno otvoritev sejma, ki ga prireja Konjeniški klub Komenda, je spremljal kulturni in zabavni program, v katerem so nastopila lokalna in okoliška društva ter ansambli.

 

Prisotne so nagovorili predsednik Konjeniškega kluba Komenda in častni občan Komende Alojz Lah, podžupan Občine Komenda Roman Koncilja, državna sekretarka Ministrstva za kmetijstvo in okolje mag. Tanja Strniša in predsednik SLS Franc Bogovič.

 

V svojem nagovoru se je Bogovič zahvalil organizatorjem in jim čestital za že tradicionalno dobro pripravljen sejem. Izpostavil je dejstvo, da je slovenska kmetijska politika potrebna celovite prenove, zlasti, kar se tiče obdavčitve in zmanjševanja administracije na kmetijah. Dobra stvar, ki smo jo stežka pričakali, je bila odločitev Ustavnega sodišča RS, da v celoti razveljavi Zakon o davku na nepremičnine. Ob tej priložnosti se je zahvalil še več kot 80.000 podpisnikom Peticije proti davku na nepremičnine, brez katerih ta uspeh ne bi bil mogoč. Bogovič je poudaril pomembnost kmetov za slovensko samooskrbo, ki se zadnja leta zmanjšuje, in povedal, da slovenski kmetje rabijo svojega zagovornika v Evropskem parlamentu, kjer jih sedaj v pristojnem odboru nihče ne zastopa. Njihov glas mora biti slišan, saj s pridelavo zdrave domače hrane skrbijo za dobrobit vseh državljanov.

 

Ob ogledu sejmišča z izdelki mnogih razstavljavcev se je Bogovič srečal z dosedanjim predsednikom Sindikata kmetov Slovenije in članom IO SLS Romanom Žvegličem, novim predsednikom SKS Antonom Medvedom, članoma IO SLS Primožem Jelševarjem in Klemnom Šavlijem ter predsednico OO NG SLS Naklo Vesno Marčun. S sejma sta se Franc Bogovič in Vid Koritnik odpravila še do bližnje Koželjeve domačije, ki jo je lokalno turistično društvo skrbno obnovilo. Tam že prirejajo različna srečanja in imajo za prostor še velike načrte.


Objavljeno: 10.04.2014