Barovič in Rozina proti načinu dela trboveljskega župana

Trbovlje 17. april 2014 – Občinski odbor Slovenske ljudske stranke Trbovlje ostro protestira proti načinu vodenja sej Občinskega sveta Občine Trbovlje in evidentnih kršitev Poslovnika občinskega sveta, sta sporočila predsednik OO SLS Trbovlje Bogdan Barovič in vodja svetniške skupine SLS Mitja Rozina.

 

Spodaj lahko preberete, kaj sta zapisala v sporočilu za medije.

 

Ponedeljkova seja je  jasen dokaz nespoštovanja pisanih pravil. Navkljub temu, da je bil župan Vili Treven opozorjen, da ima na podlagi 16. in 17. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Trbovlje svetnik pravico razpravljati tekom celotne 2. točke, je ponovno ignoriral našo prijavo k razpravi. To se ni zgodilo prvič. Navkljub temu, da je svetnik Slovenske ljudske stranke dvignil roko in je bil župan opozorjen s strani strokovnih služb, je ignoriral dvig roke in prijavo k razpravi, kar je po našem mnenju kršenje poslovnika in omejevanje osnov demokratičnega delovanja. Župan se obnaša kot absolutist. Pove, kar mu napišejo, užaljeno obračunava z drugače mislečimi in ne dopusti nobene razprave.

Prav tako želimo opozoriti na neustrezen in po našem mnenju poniževalen način, ki ga je uporabil župan Vili Treven pri Poročilih javnih zavodov. Navkljub temu, da so direktorji prišli na sejo pripravljeni, da podajo poročila in odgovarjajo na morebitna vprašanja svetnic in svetnikov, jih je ignoriral. Ali pa pozval (samo eno svetnico), »naj se malo sprehodi do mikrofona pa naj kaj pove«. Po našem mnenju to ni način, na kakršnega bi moral župan delovati. Takšnega župana imamo!

Župan je ob tej točki na seji večkrat poudaril, da so zavodi največji zaposlovalec v naši občini. Po našem mnenju je to žalostno iz dveh razlogov. Katerih?

  • Da je to ugotovil po treh letih in pol.
  • Da je javna uprava največji ali en od večjih zaposlovalcev. Dovolite, da spomnimo na zapisane obljube župana Vilija Trevna na letaku, ki smo ga prijeli v vsa gospodinjstva. V rubriki »Županova zaveza za obdobje 2010–2014« je zapisano: »Vsako leto otvoritev najmanj enega novega podjetja v občini.« in »Zagotovili bomo nova delovna mesta.«. V njegovem mandatu ne le, da ni bilo narejeno nič, naša občina je celo nazadovala v katastrofalne razmere na vseh področjih.

 

Župan Vili Treven je vsaj dvakrat želel obračunavati z »bivšo« oblastjo. Navajal je pomanjkljive podatke, če ne že neresnične, navkljub temu, da razprava župana ni šla v kontekst točke, ki je bila na dnevnem redu. To seveda ni v skladu z poslovnikom, ki pa očitno velja samo za svetnico in svetnike Slovenske ljudske stranke). Prav tako je župan na seji politiziral in nam očital začetek predvolilnega boja in nekonstruktivnost. Ne bomo ponavljali, da nam ni dal možnosti repliciranja. Le zakaj to dela?

  • Ker je bila nekdanja oblast na vseh področjih uspešnejša!
  • Ker sam ni naredil v celem mandatu ničesar!
  • Ker je občino zadolžil za skoraj 3 milijone evrov!
  • Ker mu gredo na živce drugače misleči in uspešnejši!
  • Ker je v njegovem mandatu prvič v zgodovini naše občine število prebivalcev manjše od sosednje občine!
  • Ker se je število brezposelnih alarmantno povečalo!
  • Ker mladi izobraženi bežijo iz občine!

Še bi lahko naštevali in zastavljali vprašanja, na katere odgovore veste že sami.  Po našem mnenju je župan Vili Treven najslabši župan v zgodovini naše občine. Na žalost sam tega ni prepoznal in nas je s svojim vodenjem spravil v položaj izpred dvajsetih let. In tudi takrat je bil funkcionar.

 

predsednik OO SLS Trbovlje Bogdan Barovič

vodja svetniške skupine SLS Mitja Rozina


Objavljeno: 17.04.2014